BEN HİÇ BU KADAR UTANMAMIŞTIM

Dün işyerimin kapısına bir delikanlı geldi, bayanların olduğu bir dükkan olduğu için içeriye girmekten çekinerek kapı aralığından "Abiiçeride bayan var girmek istemiyorum" diyerek seslendi.
"Buyur" dedim." Evden bulduğu bir market poşetine koyduğu beş kiloluk yağ bidonunda ki pilavlık bulguru kitap almak için satmak istediğini söyledi. Delikanlıya döndüm şöyle bir baktım ayağında plastik bir terlik, ağzı dudakları kurumuş belli ki oruç. Sordum ne okuyorsun diye üniversite öğrencisi, öğretmen olacakmış ve son sınıf öğrencisiymiş o an başımdan kaynar sular döküldü sanki.


"Ben senin kitap paranı vereyim bulguru sen götür almayayım" dedim, "Hayır abi kabul edemem" deyince ısrar edemedim gururunu kırmak istemedim. Bulguru bıraktı parasını aldı gitti, öyle kaldım arkasından bakmak beş on saniye sonra aklıma geldi yakınlarda bir yerlerde mi oturuyor diye baktığımda çoktan gitmişti.

Düşünün mübarek günde anacığının yesin diye koyduğu bulguru kitap almak için satmaya çalışan bir üniversite öğrencisi...

Şimdi ben bu bulguru yiyebilir miyim ?

Bu ülkenin, çocuklarımızın bu hale gelmesinin önüne geçemediğimiz için bizler UTANALIM, bu hale gelmemiz de emeği geçenler DAHA ÇOK UTANSINLAR

ÜZGÜNÜM AMA HEPİMİZ UTANALIM! Ben