Merak ediyorum acaba 2019 yılından beri iktidara kaybettirelim tavrıyla öyle ya da böyle muhalefete destek veriliyor iken muhalefet onlara yani HDP’ye ne vermiştir? Bunun muhasebesi yapılıyor mu?

2019’dan beri iktidarın HDP’ye yaptığı gayrı insani ve anti demokratik tavırların hangisine muhalefet yetkili ağızlardan karşı çıktı. İktidarın HDP’ye yaptığı hangi eylemini engelleyebildi ya da takındığı tavırlardan hangisine karşı çıktı.

Bu durumda hala iktidara inat muhalefetin yanında duruluyor mu yoksa bundan büyük bir ders çıkarıldı mı?

Yanı siyaset yapıyorsunuz size ve tabanınıza zere-i miskal bir faydası olmayan bu muhalefetin peşine neden düştünüz, muhasebesini yaptınız mı acaba?

Ben bir taraftarınız olarak şunu görüyorum; söz konusu Kürtler ve HDP olunca iktidarıyla muhalefetiyle aynı ağızdan aynı tondan ve aynı fikriyattan saldırıyorlarsa.

HDP açısından da onlar arasında bir fark olmamalı ve HDP 2013 ruhuna yeniden dönmeli, dostunu düşmanını iyi seçmeli ve bunları hem tabanına hem de dünyaya öyle göstermeli.

Yanı sevgili Baydemir’in dediği gibi “dujmunê bav u kalan nabın dosta lawan” deyip mücadeleye bu şiar ile devam etmelisiniz…