630: Mekke'nin fethinden sonra Müslümanlar ile Hevazin müşrikleri arasında Huneyn Savaşı gerçekleşti. Bu savaş, Mekke'nin fethinden sonra can çekişen Arabistan şirkine vurulan son darbelerden biri olarak kabul edilir.

1432: Osmanlı'nın fetih kahramanı, Fatih Sultan Mehmet dünyaya geldi.

1903: Marconi'nin telsiz sistemi aracılığıyla Londra ve New York arasında düzenli haber akışı başladı. Bu gelişme, iletişim tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

1968: Türkiye'de ilk böbrek nakli, İstanbul'da Doktor Atıf Taykurt ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu olay, Türk tıp tarihinde önemli bir başarı olarak nitelendirilir.

1973: ABD, Vietnam Savaşı'ndan yenik ve zelil bir şekilde ayrılarak son birliklerini de Güney Vietnam'dan çekti. Bu savaş, Amerika'nın tarihindeki en uzun ve en maliyetli savaşlardan biri olarak kabul edilir.

1979: Uganda'da İdi Amin rejimi, askeri darbeyle devrildi. Amin, Uganda'da müslümanları ezen ve zulmetmeyi resmi politika haline getiren Milton Obote'yi devirmiş ve Amerika ve Batı menfaatlerine gözetmeyen, halkını önceleyen bir politika yürütmüştür.

1982: Kanada Yasası ile Kanada bağımsızlığını aldı.

1989: Londra'da dünyanın ilk tüp beşizleri doğdu.

2006: Dünya'nın büyük bir bölümünde gözlemlenen tam güneş tutulması gerçekleşti.

2019: 2014 yılında İslam şeriatı ile yönetilme kararı alan Brunei sultanlığı, eşcinsel ilişki ve zinadan "suçlu bulunanların", yeni ceza yasasının yürürlüğe girmesiyle idam edileceğini açıkladı.

Muhabir: Basri Akaydın