1495: Osmanlı İmparatorluğu'nun en uzun süre tahtta kalan padişahı ve yükseliş devrinin zirvesinde tahta çıkan Kanuni Sultan Süleyman doğdu.

1640: Evliya Çelebi'nin seyahatleri Bursa-İstanbul-İzmit güzergahı ile başladı.

1865: Sultana isimli ve 2.300 yolcu taşıyan buharlı gemi Mississippi Nehri'nde infilak ederek battı. Bu trajik olayda 1.700 kişi hayatını kaybetti.

1909: Sultan İkinci Abdülhamid, İttihat ve Terakki Fırkası'nın dayatmasıyla tahttan indirildi. Yerine Beşinci Mehmed tahta geçti.

1927: Türkiye'de ilk radyo yayını başladı. Türk Telsiz Telefon A.Ş. adıyla çalışmalarına başlayan özel kuruluş, yayınlarını 1938'de devlet radyosu kurulana kadar sürdürdü.

1940: Köy Enstitüleri'nin kuruluşuna ilişkin kanun kabul edildi.

1960: Togo, Fransa'dan bağımsızlığını kazandı.

1978: Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Davud Han ve Hükümeti, saatler süren sokak çatışmalarından sonra kanlı bir darbeyle iktidardan düşürüldü.

2004: İspanya güçleri Irak'tan çekilmeye başladı. Başbakan Zapatero'nun seçimlerden önce verdiği söze uygun olarak Irak'taki İspanyol birlikleri, Divaniye'deki ana üslerine gitmek üzere Necef'ten ayrıldılar.

2007: Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi gece yarısı yayınladığı bildiri, 27 Nisan e-muhtırası olarak tarihe geçti. Müslüman halkı hedef alan bildiri ile Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler 'irticai' faaliyet olarak lanse edildi. Uzun süre Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bildiri, 29 Ağustos 2011 tarihinde kaldırıldı.

Muhabir: Basri Akaydın