998: Hadis ilminde "hüccet" kabul edilen ve Şafii mezhebinin önemli fıkıh âlimlerinden biri olan İmam Hattâbî vefat etti.

1828: Rusya, Osmanlı İmparatorluğu'na savaş ilan etti. Navarin Deniz Savaşı'nı takiben Rusya'nın Yunanlıların bağımsızlığını desteklemesi nedeniyle başlayan bu savaş Osmanlı'nın yenilgisi ile sonuçlandı. Osmanlı, ağır şartlar içeren Edirne Antlaşması'nı imzalamak zorunda kaldı.

1961: Gerektiğinde seçimlere müdahale yetkisi de olan Yüksek Seçim Kurulu kuruldu.

1966: Özbekistan'ın Taşkent kentinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem, kentin büyük bölümünü yerle bir etti.

1971: 11 ilde sıkıyönetim ilan edildi. Dönemin Adalet Bakanı İsmail Arar, gazetecilerin "Bir isyan mı var?" sorusunu cevapsız bıraktı. Bir ay süreyle sıkıyönetim ilan edilen iller şunlardı: Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, Kocaeli, Sakarya, Siirt, Zonguldak.

1986: Çernobil faciası yaşandı. Ukrayna'nın Çernobil kentinde meydana gelen patlamada yaklaşık 7 milyon kişi etkilendi. Radyoaktif bulutlar Türkiye'nin Trakya ve Karadeniz bölgelerini de etkiledi.

1994: Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ilk defa çok ırklı seçimler yapıldı. Oyların %62'sini alan Nelson Mandela liderliğindeki Afrika Ulusal Kongresi seçimlerin galibi oldu.

1994: Bir Çin uçağı Japonya'da düştü ve 264 kişi hayatını kaybetti.

1999: Çernobil Faciası'nın yıl dönümünde sanal korsanlar bilgisayarları kilitledi. Çernobil virüsü 300 bin bilgisayarı etkiledi ve binlerce şirkette büyük panik yaşandı. Faturası 100 milyon doları buldu.

2012: Moro Müslümanları uzun yıllardır verdikleri mücadeleyi zaferle taçlandırdı. Filipinler hükümeti, Moro İslami Kurtuluş Cephesi ile barış görüşmelerinin başarılı olmasını sağlayacak "10 maddelik prensip"te anlaşma sağladı. Anlaşmaya varılan 10 madde arasında, ülkenin güneyindeki Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi’nde yeni bir özerk siyasi yapının kurulmasının da yer aldığı bildirildi.

2013: Sırbistan, Bosna Savaşı'nda yaşanan Srebrenitsa Katliamı'ndan dolayı Boşnak halkından özür diledi. Bu özür katliamları kabul ettikleri anlamını taşıyordu. Ancak yasal olarak ciddi herhangi bir girişimle karşılaşmadılar.

2010: Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyünde, 7'si çocuk 44 kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 8 kişiden 6'sına 44'er kez müebbet hapis cezası verildi.

Muhabir: Basri Akaydın