1822: Osmanlı'nın önemli bilim adamı, tarihçi, hukukçu ve şairi Ahmet Cevdet Paşa doğdu. Mecelle'nin kaleme alınmasında önemli rol oynayan Cevdet Paşa, 19. yüzyılın en önemli şahsiyetlerinden biri olarak kabul edilir.

1915: Birinci Gazze Muharebesi gerçekleşti. I. Dünya Savaşı sırasında Filistin'de yaşanan bu muharebede, İngilizler Osmanlı topraklarını ele geçirmeye çalıştı. Kanlı çatışmaların ardından İngilizler geri çekilmek zorunda kaldı.

1971: Doğu Pakistan, Bangladeş adıyla bağımsızlığını ilan etti. Uzun yıllar süren mücadeleden sonra Bangladeş, Pakistan'dan ayrılarak kendi devletini kurdu.

1971: Tarihi bir an gerçekleşti ve İstanbul'da iki kıta birleşti. Boğaz Köprüsü'nün tamamlanmasıyla Asya ve Avrupa yakaları karayoluyla birbirine bağlandı.

1976: Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında "Savunma İş birliği Anlaşması" imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye, üslerini ABD'ye açarken, karşılığında 4 yıl içinde 1 milyar dolar yardım alacaktı.

1995: Şengen Antlaşması yürürlüğe girdi. Bu antlaşma ile Avrupa'da birçok ülke arasında sınırlar kalktı ve serbest dolaşım imkanı sağlandı.

2019: ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu tanıdığını ilan etti. Bu karar, Türkiye ve dünya tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Muhabir: Basri Akaydın