Yine yaz mevsimi, yine Dicle Nehri ve yine yitirilen gencecik çocuklar. Her yıl tekrarlanan boğulma olayları bu yıl da devam etti.

Bismil'de serinlemek için Dicle nehrine giren dört çocuktan üçü yaşamını yitirirken biri ise hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesi kaybetti. Peki, neden Dicle her yıl can alıyor? Neden çocuklar ve gencecik insanlar boğularak can veriyor. Sorunun cevabı maalesef ama maalesef çocuklarımıza ve gençlerimize verilen değerin bir su sporları kompleksi maliyeti kadar olmadığını gösteriyor. Peki, bu gerçek bu kadar gözler önünde iken bu sorunun muhatabı insanlar ne yapıyor? Herhangi bir çalışmaları var mı? Varsa bu çalışmalarını kiminle paylaşıyorlar?

            Her yıl yaşanan bu üzücü olaylar konun muhatabı olan kurumların kaymakamlığın, belediyenin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve konuyla ilgili alt birimlerin yukarıda sıraladığımız sorulara yönelik cevap olabilecek hiçbir çalışmalarının olmadığı görülmektedir. Yani bizim çocuklarımızın ve gençlerimizin canının kıymeti ehemmiyeti konunun muhatapları açısından bu kadar önemsiz ve değersiz.

            Peki, bu konuda neler yapılabilir her yıl yaşanan bu acı olayların önüne geçilebilir mi?

Pekâlâ geçilebilinir. Bu konunun muhatabı olan kurumların çocuklara ve gençlere yönelik olarak yaz spor kursları veya su sporu kompleksleri kurarak gençlerin bu ihtiyaçlarını karşılayarak, hem sporcu gençler yetiştirilebilir hem de her sene yitip giden can kayıplarının önüne geçilebilir.

            Yeter ki bu konuda duyarlı olunsun ve insan yaşamının öneminin hiçbir maddiyatın gerisinde bırakılamayacak kadar değerli olduğu anlaşılsın.