Uzun zamandan beri yazmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Vatandaşın rahatı ve güvenliği için yapılan kaldırımların asıl amacı dışında esnaf ve seyyar satıcılar tarafından işgal edilmesi, hem yaya trafiği hem de araç trafiği açısından büyük sıkıntıların yaşanmasına yol açıyor. Bu durum kaldırımı kullanamayan yayanın trafikte sıkıntı çekmesine yol açarken araç trafiğinin seyrini de olumsuz etkilemekte ve maalesef zaman zaman üzücü kazaların yaşanmasına neden oluyor.

            Bu can sıkıcı durum başta ben olmak üzere eminim hepinizin de canını sıkıyor.

Peki, bu durum bizim ilçemize has bir durum mu? Yoksa diğer yerlerde de benzer manzaralar söz konusu mu? Diye kendi kendime sorduğumda cevap maalesef bu durum ilçemizde daha fazla görülmektedir.

Bu sorunun çözüme kavuşmamama nedenini sorguladığımızda ise başta esnaf ve yerel yönetimin bu soruna duyarsız kalmasıdır.    

 Benim gibi düşünen çok sayıda vatandaşın, kaldırım işgallerine sessiz kalmayarak, konunun muhataplarına sesini duyurması çözümün kapılarını aralayacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü bu tür sorunlar dillendirilmezse yetkililer çözüm konusunda gerekli yaptırım ve tedbirleri alma konusunda geç kalacak ve bizler yani çoğunluk bu sorunlarla uzun zaman yaşamak mecburiyetinde kalacağız.

Artık kaldırımda yürümek istiyorum demek hepimizin hakkı.