Diyarbakır eski günlerine dönüyor. Fırınlara taş taban döşeniyor, odunla unlu mamüller pişiriliyor. Diyarbakır'ın Ofis semtinde bulunan Canbeg fırının 30 yıllık deneyimli ustası Ferzende Doğru, "Katı yakıtla yani mazotla pişirilen unlu mamuller insan vücuduna zararlıdır.

En sıhhi unlu mamül taş tabanlı fırında odunla pişendir" dedi. Müşterilerinin bu tip ekmekleri tercih ettiğini anlatan Doğru, şöyle konuştu: "Fırınımızda ustalarımızla taş taban odun fırında en sıhhi koşullarda,normal ve kepekli ekmek,
Diyarbakır köy çöreği, talaş böreği, boyaz böreği, sütlü simit, tarsus gevreği, poğaca, yağlı, peynirli ve patatesli ekmek ve kuru pasta, kek, kurabiyeler ile halka ekmek çeşitlerinin tümünü aynı fırında pişiriyoruz. Taşfırın ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ile süperdir.Taş fırın ekmeğini özel kılan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlarımız odunla pişirilen unlu mamulleri tercih ediyor. Çünkü, odun ateşi sıhhat kaynağıdır."

Editör: Haber Merkezi