Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan madde bağımlığı hepimizi korkutacak bir boyuta geldiğinin, Bismil’de madde bağımlılığı sayısının her geçen gün arttığı, kullanım yaşının 12'ye kadar düştüğü biliyor muydunuz.

    Peki neden gençlerimiz bu madde bağımlılığına başvuruluyor. Bu kişilik yapısına arkadaş etkisi, merak, özenti, özgürlük, sorumsuzluk, baş kaldırma, toplumdan kaçma gibi toplumsal ve ruhsal özellikler neden oluyor. Dolayısıyla, aile içi sorunları olan, geleceğe yönelik umutsuzluk ve karamsarlığa kapılan, arkadaş çevresinden kolay etkilenen, gençler daha sık madde kullanımı ortaya çıkıyor.

 Sizlere tanık olduğu bir olayı anlatmak istiyorum Halil İbrahim oruç parkını bilmeyeniz yoktur diye düşünüyorum, normalde orası halkın oturduğu piknik alanı, gelin görün ki akşam olduğunda, esrar partisine dönüşüne biliyor aralarından henüz 18 yaşını doldurmayan çocuklar var, bazen içtikleri esrar yüzünden kendilerine ve çevredeki insanlara da zarar da verebiliyor.

     Kimisi ''Bir defadan bir şey olmaz'' diye başlamış Öyle olmadığını fark ettiğinde iş işten geçmiştir önceleri harçlıklarıyla, sonra anne ve babasının cüzdanından çaldıklarıyla temin ediyor. Bulmayınca da hırsızlık yapmaya başlıyor.  Yazık değimli bu gençlerimize herkesin bir ailesi var çocuğu, kardeşi, ağabeysi var yarın öbür gün hor gördüğümüz bu insanlar gibi olabilir.

Herkesin elini taşın altına koyması lazım bu gençler yarınımız yarınlarımız karanlık olmasın

Onun için gerekirse Bismil’le acil olarak alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi kurulması lazım diye düşünüyorum.

     Unutulmaması gereken bir konu da gençlerimizin bu maddeyi kimlerden alıyor, kimler veriyor, sorusuna cevap bulunması lazım, bu soruya cevap bulunursa bilin ki bu sorun bir nevi olsa da hal olur diye düşünüyorum.