Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) sunduğu yazılı soru önergesiyle, Bismil'de öldürülen 12 yaşındaki Berat Güzel'in cansız bedeninin yanına giden bir polisin yanına bir nesne bırakıp fotoğrafını çektiğine dair görüntüleri sordu.

TBMM Başkanlığı'a verdiği önergenin, Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden Yiğitalp, 29 Eylül Salı günü, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Halil İbrahim Oruç Parkına oyun oynamaya giden 12 yaşındaki Berat Güzel adlı çocuğun, polis saldırısı sırasında koluna ve kalbine isabet eden kurşunlar sonucunda yaşamını yitirdiğini belirterek şöyle dedi:

"Saldırının ardından çekilen, sosyal medyada ve haberlerde de yayınlanan videolarda, Güzel'in cansız bedeninin yanına giden bir polisin, Güzel'in yanına bir nesne bıraktığı ve ardından fotoğrafını çektiği açıkça görülmektedir. Daha sonra parkta bekletilen Güzel'in cenazesini almak isteyen kitleye saldıran polis cenaze ile kitle arasına zırhlı araçlar yerleştirerek, kitlenin cenazeyi görmesini engellemeye çalışmıştır. Parktan cenazeyi çıkarmaya çalışan yurttaşlara, polisler tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılmış ve atılan gaz bombalarından dolayı çok sayıda yurttaşımız yaralanmıştır" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi