Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen Yaz Kur'an kursları, 5 Temmuz'da yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde başlayacak.

Her sene milyonlarca öğrencinin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda başlayacak.

296 EV VE 1600 KİŞİNİN YAŞADIĞI BAŞAKŞEHİR SİTESİ ÇOCUKLARI YÜZYÜZE EĞİTİM KURAN OKUMAKTAN MAHRUM BIRAKILIYOR. 

Bismil Başakşehir sitesinde 296 daire ve 1600 nüfusa sahip sitede 2005 yılından beri çocukları yaz kuran kursunda mahrum bırakılıyor. 

Acaba bunun vebalını kim taşıyacak. 

Başakşehir sitesi arkasında bulunan Belediyeye ait 136 ada 15 nolu parselde Kaymakam Turgay Gülenç ve Kerem Süleyman Yüksel bizzat şahit olduğumuz söyledikleri, Belediye arsasında topulaştırma sorunu bitince cami yeri ayrılacağını söylemesine rağmen sözlerini yerine getirmeden tayinleri çıktı.

Halkın umudu Kaymakam Hamza Türkmen’de kaldı. Acaba Kaymakam ve Belediye Başkan v. Türkmen, 1 dönümü cami için Başakşehir sitesine verir mi? 

Vatandaş Belediyeden ücretli olsa da  almaya razıyız. Diyor. 

KAYITLAR TÜM TÜRKİYE’DE 21 HAZİRANDA BAŞLAYACAK AMA BİSMİL BAŞAKŞEHİR SİTESİ ÇOCUKLARI YÜZYÜZE EĞİTİM İÇİN KAYIT YAPMAYACAK ÇÜNKÜ 50 METREKARELİK KÜÇÜK MESCİTLERİ BİLE YOK. 

BU HİZMETTEN MAHRUM KALIYORLAR. 

Bismil Başakşehir çocukları Diyanetin yüzyüze eğitim hizmetinde mahrum kalması Anayasaya aykırıdır. Başta Diyanet olmak üzere, Diyarbakir ve Bismil’deki Yetkililer suç işliyor. 

Bismil Başakşehir sitesi çocukları yüzyüze kayıttan mahrum kalmasına rağmen, Türkiye’de Kayıtlar 21 Haziran 11 Temmuz tarihleri arasında bizzat Cami ve Kur'an Kurslarına veya Başkanlığın Web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerinden  yapabileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi