Bismil ilçesi Sanayi Mahallesinde oturan İhsan A. (13) ile kuzeni Muhammed A. (15), 23 Nisan 2024 günü sabah saatlerinde evden ayrıldılar. O günden bu yana eve dönmeyen çocuklar için aileleri emniyete giderek kayıp başvurusunda bulundular. Ekipler 23 Nisan tarihinden bu yana kayıp çocukları bulmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Bismil’de kayıp olan çocuklar bakın nerede bulundu! Bismil’de kayıp olan çocuklar bakın nerede bulundu!

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 4

KGYS ve güvenlik kameraları izleniyor

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından çocuklar ile ilgili iz bulmaya çalışıyor. Aileden edinilen bilgilere göre, çocuklara dair herhangi bir ize, ya da herhangi bir bilgiye henüz ulaşılamadı. Ekipler, KGYS kameralarının yanı sıra ilçenin farklı noktalarında bulunan güvenlik kameraları ve işyeri kameralarını da izleyerek bir iz bulmaya çalışıyorlar.

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 8

AFAD’a haber verildi

Çocuklarından haber alamayan aileler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) ekiplerine de haber verdi. Çocukların bulunması için dört koldan çalışmalar yürütülüyor.

Aileler, çocukları 4 ilde arıyorlar

 Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 7

İhsan ve Muhammed’in aileleri, çocuklarını Bismil ilçesinin yanı sıra Diyarbakır, Batman, Mardin ve Muhammed’in ailesinin daha önce yaşadığı İzmir’de de arıyorlar. Herhangi bir iz bulamayan aileler oldukça endişeli.

Aile, Diyarbakır’ın yanı sıra birçok ilin Emniyet müdürlüklerine bilgi verildiği bilgisini paylaştı.

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 3

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 6

Muhabir: (Hamdullah Çetin)