BİSMİL KİLİT ROL OYNUYOR. DİYARBAKIR GENELİNDE TOPLAM 400 YAKIN OYDAN, BİSMİL 36 OY KULLANACAK.

Bismil’de Ak Çırçır Sahibi Ercan Altuğ ve Özaydın Çırçır Sahibi H. Muzaffer Cengiz Özaydın Engin Yeşil listesinde yer aldı.

Bismil’de Altay Çırçır Sahibi Faruk Altay ve Göger Tekstil’de Fahrettin Akyıl Listesinde yer aldı.

Bismil ilçesinde, Diyarbakır Ticaret Borsası seçim rekabeti var. Her iki tarafta daha fazla oy almak için uğraş veriyor.

YEŞİL, BASIN TOPLANTISI YAPTI.

Dün düzenlediği basın toplantısıyla Ticaret Borsası’na adaylığını açıklayan mevcut başkan Engin Yeşil, listesinde yer alan yönetim kurulu üyeleri ile Meclis üyelerini tanıttı. Listede Bismil’de Ak Çırçır sahibi Ercan Altuğ ve Özaydın Çırçır sahibi H.Muzaffer Cengiz Özaydın’da var.

BİSMİL VE ERGANİ’DE TESCİL BORSALARI AÇILDI

Kente hizmet ve çağdaş borsacılık anlayışıyla ‘Mavi Liste’ ile seçime gideceklerini ifade eden Engin Yeşil, Bu dönemde üreticinin ürünlerinin hak ettiği değeri bulması için tam donanımlı, uluslararası standartlara uygun Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvarı kurduklarını, Bismil ve Ergani’de tescil büroları açtıklarını söyledi.

28577110_1545765215508356_1807889738219329985_n-(1)-001.jpg28472092_1545765222175022_9044698706071964661_n-001.jpg

BORSA BAŞKAN ADAYI ENGİN YEŞİL’İN 1 NİSAN SEÇİM VAATLERİ

-Bir üniversite 2 ilköğretim okulu:  Ticaret Borsası olarak, bir üniversite, 2 ilköğretim okulu kazandırmayı hedefliyoruz.

-Lisanslı Hububat ve Pamuk Deposu:  100 bin ton kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu ve 30 bin tonluk Lisanslı Pamuk Deposu projesinin fizibilite çalışmaları tamamlandı. Hayata geçireceğiz.

-Hububat Alım Satım Organize Bölgesi Hububat alım satım depolarını tek bir alanda toplayıp, Hububat Alım Satım Organize Bölgesini kentimize kazandırmayı hedefliyoruz.

ENGİN YEŞİL NEDEN YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

1 Nisan’da yapılacak seçimlerde yeniden aday olmasının nedenlerini de açıklayan Yeşil, “Seçim iki aday arasında olacak gibi görünüyor. Yaptığımız hizmetler ve çalışmalar ortada, yapmak istediklerimiz projelerimiz var. Bunları hayata geçirmek üzere bir daha aday olmaya karar verdik. Kazanmak için çalışıyoruz. 1 Nisan’da seçim olacak, o tarihe kadar isteyen herkes aday olabilir. Oy kullanma hakkı olan 400’e yakın üyemiz var. Son sözü onlar söyleyecek. İlk kez bizim dönemimizde borsamızın Bismil ve Ergani ilçelerinde şubeleri hizmete açıldı. Göreve devam edersek diğer ilçelerde de tescil işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapacağız.” sözleriyle açıklamasını bitirdi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i.jpg

TİCARET BORSASI ADAYI FAHRETTİN AKYIL’DA PROJELERİNİ ANLATTI

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan adaylarından Fahrettin Akyıl, Nisan ayında yapılacak borsa seçiminde yeniden aday olduğunu deklare etti. Akyıl, hayata geçirmek istedikleri projelerini paylaştı. Bismil’de Akyıl ekibinde Altay ve Göger var.

1999 yılında Borsa Başkanı olduğunu ve önceki döneme kadar da başkanlık yaptığı hatırlatmasında bulunan Akyıl, kendisinin başkan olduğu dönemlerde borsanın bir binasının bulunmadığını, kendisinin yaptığı binanın bir benzerinin Türkiye’de dahi olmadığını belirtti.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan adaylarından Fahrettin Akyıl, geçmiş başkanlığı döneminde yaptıkları icraatlar ve yeni dönemde başkan seçilmesi durumunda yapacakları projelerini anlattı.

“BEN OLSAM HENDEK OLAYLARINI ÖNLERDİM”

İddia ediyorum hendeklerin açıldığı zamanlarda ben yönetici olsam belki bunlara izin vermeyecektim. Gidip iki taraf ile de görüşür ne yapar eder bunu sonlandırılmaya çalışırdım. Engellerim derken görüşerek engellerim diyorum. Yani canımı ortaya koyarak engellerdim.

 “BİR ÜNİVERSİTE KURMA PLANIM VARDI”

 “MİLLETVEKİLLERİNİ BİR TÜRLÜ AŞAMADIM”

Dönemin Valisi Sayın Efkan Ala’ya gittim, Dicle Üniversitesi’nin o dönem ki Rektörü Sayın Fikri Canoruç’a gittim. İkisi de onayladılar ama Diyarbakır Milletvekillerini bir türlü aşamadım. İsim vermiyorum ama iki milletvekili ve il başkanı engellediler.

“O İSİMLERDEN BİRİ DE FAHRETTİN AKYIL’DIR”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak. Sen şimdi TOBB’un Üniversitesi’ne gittiğin zaman orada panoda, kapıda 15 kişinin ismi yazılıyor. O isimlerden biri de Fahrettin Akyıl’dır. Diyarbakır’a hizmetlerde bulundum. Seçildiğim takdirde Önemli projeler yapacağız.

“TÜRKİYE’DE İLK OLARAK CANLI HAYVAN BORSASI’NI DİYARBAKIR’DA YAPTIM”

Ben Türkiye’de ilk olarak Canlı Hayvan Borsası’nı Diyarbakır’da yaptım.

 

Editör: Haber Merkezi