Uzmanlar, kaçak yayınların izlendiğinin tespiti halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıyor.

TRT Haber'in aktardığına göre; ücretini öderken başka adli bir olayla da karşı karşıya kalınabilir. Kaçak IP TV hizmeti veren kuruluşlar ödemeyi IBAN yoluyla alıyor.

Para gönderilen İBAN nedeniyle ayrıca ceza verilebilir!

Televizyon Izlerken Bunu Yapanlar Dikkat 6 Aydan 2 Yıla Kadar Hapis Cezası Var

Yani kullanıcılardan; kaçak platform hizmetinin ücretinin şahsi bir hesaba gönderilmesi isteniyor.

Uzmanlar bu konuda da uyarıyor. Parayı gönderdiğiniz kişi herhangi bir terör ya da suç örgütüne mensup biri çıkarsa hakkınızda farklı davalar da açılabilir.

İnternet üzerinden şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşlar, illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen suç kapsamında yer alıyor.

Kanunda karşılıksız menfaat sağlama suçunun hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Davalık olabilirsiniz

Uzmanlar, genellikle bu tip ödemelerin herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından, para gönderilen kişinin bir terörle irtibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinden incelenmesinde eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumları söz konusuysa bununla ilgili davalık olunabileceği konusunda uyardı.

IP TV nedir?

Televizyon Izlerken Bunu Yapanlar Dikkat 6 Aydan 2 Yıla Kadar Hapis Cezası Var 1

IP TV, özellikle maç yayınları ve dizi ve filmlerin yer aldığı abonelik gerektiren platformların korsan şekilde ulaşılabilir olmasını sağlıyor. Daha ucuz fiyatlarla elde edilen IP TV ile yasal olmayan yollarla ilgili içeriklere ulaşım sağlanıyor.

Editör: Kamuran Turgay