721: Tarihte kayda geçmiş ilk ay tutulması Babil'de gözlemlenmiştir.

1915: Güneş Sistemi'nin cüce gezegeni Plüton'un ilk fotoğrafı çekilmiştir. Fakat Plüton'un bir gezegen olduğu o tarihte anlaşılamamıştır.

1930: İngiliz politikacı Arthur Balfour vefat etmiştir. Balfour, Filistin topraklarında Siyonist bir işgal Devletinin kurulmasına zemin hazırlayan Balfour Deklarasyonu ile tanınmaktadır.

1980: Ankara'da bir inzibat erini öldürmekle suçlanan Erdal Eren, 18 yaşından küçük olmasına rağmen idam cezasına çarptırılmıştır. Eren'in idamı 13 Aralık'ta infaz edilmiştir.

1999: Ankara DGM Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında anayasal düzeni değiştirmeye çalıştığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştır.

2001: Türkiye'yi Avrupa Birliği üyeliğine taşıyacağı düşünülen Ulusal Program, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmıştır.

2003: ABD askerleri Irak-Kuveyt sınırındaki askerden arındırılmış bölgeye girmiş ve ABD uçakları da Irak'ın batısını bombalamaya başlamıştır.

2003: Bakanlar Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a gönderilmesi ve ABD uçaklarının Türkiye hava sahasından geçişlerine izin verilmesine ilişkin tezkereyi Meclise göndermiştir. Bu tezkere Meclis tarafından reddedilmiş ve ABD ile gerginliğe sebep olmuştur.

2019: NASA, Rusya'nın Bering Denizi'ne düşen meteorun Hiroşima'ya atılan atom bombasından 10 kat daha güçlü olduğunu açıklamıştır.

2020: Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında liglerin ertelendiğini duyurmuştur.

Muhabir: Basri Akaydın