Bismil ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, ilçedeki eğitim veren 15 okulla ve internet kafelere ani denetim yaptı. Özellikle lise önlerinde bekleyen, dolaşan kişiler üzerinde GBT sorgulaması yapan ekipler, internet kafelerde de kimlik yoklaması ve program denetimi yaptı.

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, okul çevrelerinde alınan önlemler kapsamında uygulama yapılırken, yapılan denetimlerin tüm ülke genelinde eş zamanlı olduğu belirtildi.
Bismil ilçe merkezindeki tüm liseler, parklar ve internet kafelere yapılan denetimlerde, özellikle liselerin önünde bekleyen, dolaşan kişilerin GBT sorgulamasının yapılması dikkat çekerken, yine ilçe merkezindeki birçok internet kafeler de denetleniyor.
Okul civarında bulunan toplam 32 şahıs sorgulandı, M.K isimli bir şahsın Diyarbakır Ağır Ceza İlamat Masasınca "Uyuşturucu Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan arandığı tespit edildiği öğrenildi.
Atatürk Meslek Lisesi yanında yapılan kontrollerde yakalanan M.K'nin evinde yapılan aramada 64 adet uyuşturucu uyarıcı hap ve bir miktar paketlenmemiş esrar maddesi ele geçirildi. 
 Öztürk “Denetimler ‘aralıksız’ devam edecek”

Bismil İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda rutin bir şekilde yapılan denetimlerin bu yıl daha farklı bir kapsamda ele alınarak, okul önlerindeki güvenlik tedbirleri arttırılacağı belirtildi. Özellikle okul çevrelerinde amaçsız bir şekilde bekleyen kişiler, farklı amaçlar için okul önlerine adeta kamp kurmuş kişilere izin verilmeyeceği, gençlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde okula girip-çıkmalarına engel teşkil edecek olaylara fırsat verilmeyeceği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi