Ayrıca Bismil'den yaklaşık 20 minibüsle yola çıktı.  Diyarbakır'ın girişinde Çarıklı çıkışında gelen araçlar durduruldu. Halk orada bekleyişini sürdürüyor. Herşeye rağmen halk yürüyerek de olsa Diyarbakır Newroz'una gelmekte kararlı olduğunu belirtti. Araçların valilik kararıyla durdurulduğu ve hiçbir aracın kente alınmayacağı belirtildi.

Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerindeki birçok mahallede toplanan kitle, polisin Newroz alanına gitmesine izin vermemesi üzerine BDP İl binası önünde toplandı.

Belediye otobüslerine el konuldu

Valiliğin bu konuda belediyeye resmi bir yazı gönderdiği ve yazıda "Newroz kutlamasının 18 martta yasaklanması sebebiyle otobüslerin halkı Nevruz alanına taşıması yasaklanmıştır" denildiği belirtildi. Otobüslerin garajdan çıkışına,  çok sayıda polis de garaj çıkışını tuttu.

Vatandaşlar alan gitmeye çalışırken, polis ise sabah erken saatlerde alana giden bütün yollara barikat kurarak alana girişlere izin vermiyor. Zırhlı polis araçları ve yüzlerce çevik kuvvet polisi ile alana giden tüm yollara barikat kurulurken, kent merkezinden alana giden kitle polis barikatına takılıyor.

VALİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
 
Vali Mustafa Toprak, Nevruz'un valilikçe alınan karar doğrultusunda 21 Mart'ta kutlanmasının uygun görülmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''Bilindiği gibi, baharın müjdeleyicisi olan Nevruz, her yıl 21 Mart tarihinde yeni bir yılın başlangıcı, bolluk ve bereketin sembolü olarak bayram havasında, huzur ve sükun içerisinde kutlanmaktadır. Bu yıl da ilimizde Nevruz kutlamalarının huzur ve güven ortamı içerisinde 21 Mart tarihinde yapılmasına ilişkin Valilik kararı alınmış bulunmaktadır. Nevruz kutlamasının 21 Mart'a ertelenmesine rağmen, 18 Mart'ta kanunsuz şekilde yasa dışı oluşum ve baskılar kullanarak vatandaşlarımızı sokağa dökmek suretiyle kutlamaya çalışanlara kesinlikle müsamaha ve müsaade edilmeyeceği bilinmelidir.'' denildi.


 

Editör: Haber Merkezi