Ramazan ayına girilmesiyle beraber, okunmasının bile ibadet olduğu Kur’an-ı Kerim’i karşılıklı olarak okumak anlamına gelen mukabele sünneti, Bismil’in bütün camilerinde yapılmaya devam ediyor.
Mukabele sünneti hakkında değerlendirmelerde bulunan Bismil İlçe Müftülüğü Ahmet Durmuş, mukabele sünnetinin önemine vurgu yaptı, yapılan dua ve ibadetlerin Kudüs, Aksa ve Gazze’nin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.
Durmuş, “Ramazan ayı denince aklımıza ilk gelmesi gereken Kur’an’dır. Çünkü Kur’an bu mübarek ayda indirildi. Bu ayı en güzel ve bereketli şekilde geçirmek isteyenler tabi ki en çok Kur’an ile hemhal olmalılar. Yani Kur’an ayında Kur’an ile buluşmalılar. Bu, birçok şekilde yapılabilir. Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamaya çalışmak, onun ahlaki prensiplerini, ilkelerini hayatımızda uygulamak suretiyle Kur’an ile daha çok hemhal olabiliriz. Bu vesileyle bizde tüm camilerimizde bu güzel örneği devam ettirmeye çalışıyoruz. Mukabele, Efendimizden bu yana devam ettirilen bir sünnettir. Rabbim bizi Kur’an ehlinden eylesin. Onu anlayan, onu okuyan ve hayatına tatbik eden kullarından eylesin.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi