Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç talimatı ile muhtarlara bilgisayar öğretilmeye başlandı.
             Her platformda muhtarların, köy ve mahalle hakkında en detaylı bilgiye sahip olan kişilerin muhtarlar olduğunu belirten kaymakam Gülenç, muhtarların her zaman kendilerini çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmelerini istemişti. Bu düşünceden hareketle Kaymak Gülenç, talimatları doğrultusunda bilgisayar bilmeyen muhtaralar için Bismil Halk Eğitim Merkezince haftada 5 gün 30 saatlik bilgisayar kursu verilmeye başlandı.

             Eğitimden geçen muhtarlar, temel bilgisayar becerilerini kazanmanın yanında bilişim çağının gerekliliklerinden olan pek çok işlemi de artık bilgisayar ortamında gerçekleştirebilecekler.
 
Kursu denetleyen Bismil milli eğitim müdürü Aydın Ak ve İl milli eğitim şube müdürü Ebubekir Ekin kursa katılan muhtarlarla görüştü.

Kurs hakkında bilgi veren Bismil milli eğitim müdürü Aydın Ak; Gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek halkımıza daha verimli hizmet verebilmek için mahalle muhtarlarımıza ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bilgisayar kursu düzenlendi. Haftanın beş günü muhtarlarımız bilgisayar eğitimi alıyor. Çok yararlı bir kurs dönemi geçiriyorlar dedi.

Halı kursu ve Aile destek merkezine ziyaret

Bismil milli eğitim müdürü Aydın Ak , İl milli eğitim şube müdürü Ebubekir Ekin, Bismil Halk eğitim müdürü Brusk Sungur ve Bismil milli eğitim şube müdürü Ahmet Çın Halk Eğitim Merkezi bunyesinde açılan, Bismil Aile destek merkezi ve halı kursunu ziyaret  ettiler.  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Brusk Sungur; el emeği göz nuru ile hazırlanan çeşitli el sanatları için kursiyerlere teşekkür ederek, "İstihdama yönelik ve gelir getirici kurslarımız artarak devam edecek. Kadınlarımızın bu güzel çalışmaları ve meslek edinmeleri ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor" dedi.

1-023.jpg2-028.jpg3-035.jpg4-026.jpg

5-013.jpg

Editör: Haber Merkezi