MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık, YSK önünde yaptığı açıklamada, daha önce il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların ardından geçersiz oyların yeniden sayıldığını hatırlattı.

Işık, yeniden sayım sırasında yırtık ve mühürsüz sandık çuvalları, geçersiz oy pusulalarının çıkmadığı sandıklar ve geçerli-geçersiz oy pusulalarının karıştırıldığı örneklerle karşılaştıklarını söyledi.

Toplam 549 sandığın 275'inde usulsüzlük tespit edildiğini belirten Işık, "Bu usulsüzlükleri delilleriyle birlikte YSK'ya sunduk. Seçim sonuçlarını etkileyecek deliller de dosyamızda yer alıyor." dedi.

Işık, seçimin dürüstlüğüyle ilgili çok ciddi delillere sahip olduklarını ve kısıtlı, ölü, tutuklu ve hükümlü kişiler adına oy kullanıldığının tespit edildiğini savundu.

Işık, 298 Sayılı Seçim Kanunu'nun 112. Maddesi'nin 5. Fıkrası'na dayanarak, Kütahya Belediye Başkanlığı seçiminin iptalini ve yenilenmesini talep etti.

Işık, şunları kaydetti:

"Seçim sonuçlarına ve dürüstlüğüne müessir olaylar ve haller ile bu şekildeki oyların iki parti arasındaki oy farkını kapatacak sayıda olması ve tam kanunsuzluk nedeniyle, Anayasanın 67. ve 79. maddeleri, 2972 Sayılı Kanun'un 25. ve 29. maddeleri ile 298 Sayılı Kanun'un 14., 110., 112. ve 130. maddeleri kapsamında seçimin iptal edilmesine ve yenilenmesine karar verilmesini YSK üyelerinden saygılarımızla talep ediyoruz."

Editör: Basri Akaydın