Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Katar Kalkınma Fonu ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen "Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi"nin Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlanması törenine katılmak üzere Türkiye'de bulunan Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Hatır, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye ve Katar'ın birlikte yürüttüğü, insani yardım taşıyan geminin uğurlandığını belirten Hatır, "Bu, daha kapsamlı işbirliklerinin temeli olabilir" şeklinde konuştu.

Hatır, iki ülke arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, ziyaretinin özellikle Gazze'ye odaklı olduğunu belirtti.

Ziyareti sırasında birçok konunun ele alındığını vurgulayan Hatır, Gazze'nin yanı sıra Sudan, Afganistan ve Somali'deki durumların da gözden geçirildiğini söyledi.

Hatır, bölgedeki işgalin hala devam ettiğini ve son 48 saat içinde Refah'a yapılan saldırıların devam ettiğini belirterek, "İnsani yardım girişlerinde durumlar maalesef durmuş durumda" dedi.

Ülkesinin çabalarını sürdürdüğünü vurgulayan Hatır, "Türkiye'nin çabalarını takdirle karşılıyoruz. Bugün öğrendiğime göre bu geminin Türkiye'den kalkan 11. gemi olduğu belirtiliyor. Bu da sevindirici bir gelişme" şeklinde konuştu.

Kaynak: (Haber Merkezi)