Bismil halkı tarafından defalarca gündeme gelen ve birçok siyasetçinin de üzerinde durduğu Bismil merkez semt poliklinik için Bismil Devlet hastanesinin Başhekimi Caner Çakın’ın hazırlığı resmi evraklar ve projenin İl Sağlık Müdürlüğünce sıcak bakılmadığı kaydetti.

Özellikle dar kesimli ailelerin ulaşım sorunu nedeniyle ilçe dışındaki Bismil devlet hastanesine gitmekte zorluk çektiğinden dolayı vatandaş ve siyasetçiler tarafından hastanenin bir kısmı merkezde semt poliklinik yapılmasını talep etmişlerdi.

İl Sağlık Müdürlüğünce Onay Çıkmadı

Konu hakkında Bismil haber gazetesine açıklamada bulunan Başhekim Caner Çakın; Devlet hastanesinin merkezden 6 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı vatandaşların hastaneye ulaşmakta zorluk çektiği duyuyorduk. Bismil belediyesinin ücretsiz servislerin de yetersiz kaldığını durumlarını da göz önünde bulundurarak halkımızın talebi üzerine merkezde semt polikliniğinin açılması için çalışmalar başlatmıştık. Lakin iki ay gibi bir süre içerisinde proje ve resmi evraklarımızı hızlıca tamamlayarak İl Sağlık Müdürlüğüne ilettik. Ancak İl sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu fizibilite çalışması sonrası mevcut fiziki yapıların uygun olmadığı tespiti sonrası semt polikliniği beklemeye alındığını öğrenildi.

Darp Yok, Hakaret ve Tehdit Var

Geçen hafta yaşanan darp olayı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başhekim Çakın, “Basında çıkan darp olduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu belirterek darp olmadı ancak hakaret ve tehditler olduğunu söyledi. 

Geçen hafta AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya beraberinde getirdiği bir grupla Başhekim Caner Çakın’ın makam odasına giderek, bir takım taleplerde bulunmuştu. Başhekim Çakın Ak Parti yöneticisinin isteğini, yapabilecek bir şey olmadığı için ret ettim.

Bunu üzerine şahsıma hakaret ve tehditler edilmiştir. Bununla ilgili Bismil Cumhuriyet başsavcılığına şikâyette bulundum. Gerekli kamera kayıtları ve ayrıntılar savcılıktadır şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi