Samimi bir havada geçen görüşmede Bismil’in sorunları dile getirdi. 
 

     Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, ve beraberindekiler, Bismil Organize Sanayi Bölgesi kurulması, Bismil Aralık köyü ve Kooperatif mezrasında içme suyu ve kanalizasyon sorunu, 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulması ve Meslek Yüksek Okulu yolun yapımı, Bismillin İmar Durumu ve Çarpık yapılaşma sorunu, Bismil’de Sulama kanalları yapan müteahhitlerin işleri aksatması, Bismil Şehir merkezinde köstebek yuvasına dönen yolların durumu, Diyarbakır- Bismil karayolu Üçtepe mevkideki 5 km yolun bir türlü bitirilmemesi ve kazaların meydana gelmesi;,  3 gündür Elektriksiz kalan Ambar ve civar köylerin elektrik sorunu gibi konular görüşüldü. 


BİSMİLLE 250 MİLYON YENİ YATIRIM 
Heyete, Bismil’le 2021 yılında 250 milyon bütçeyle Devlet yatırım yapılacağı müjdesini veren Kaymakam ve Belediye Başkan v. Hamza Türkmen, Bismil’in görünümü değiştirecek hizmetler yapacaklarını ifade etti.


BİSMİL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUMU OVA YASASINA TAKILMIŞ
Bismil için Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması için Bismil’in Ova kanuna takıldığını ifade eden Türkmen, Diyarbakır Valiliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışmalar devam etmektedir. İnşallah sorun çözülür.dedi.

BİSMİL MERKEZDE ÇUKURLU YOLLAR BÜYÜK SORUN 

Bismil şehir merkezinde yolları yapmak için çalışmalara hız verildiğini ifade eden Türkmen, şu an 25 bin metrekare kilitli parke taşı yapılmış, 2021 yaz aylarına kadar 360 bin metrekare asfalt ve kilitli parke taşı düşecektir. Dedi.

220d658f-93ab-4b59-aab2-54e043f70ff9.jpg
“ZAMANINDA YAPILMAYAN İMAR ŞU AN BÜYÜK SORUN OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR. ”
 
Bismil merkez mahallelerinde evlerin Tapu ve ruhsatı olmaması nedeniyle, vatandaşların Doğalgaz'da faydalanmadığını ifade eden Kaymakam Türkmen, Bismil’in bazı mahallelerde zamanında senetle arsa alınmış, evin ruhsatı yapılmamış, Belediye’de zamanında gerekli imar planı yapmadığı için şu an çıkmaz bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bismil için kısmı imar planlarına başlıyoruz. Bismil-Batman yol kenarı, Kooperatif mahallesi, Köseli mahallesinde hastaneye kadar yolun her iki tarafı için çalışmalarımız devam ediyor. Köseli ve Aralık köyü Ova kapsamında olması nedeniyle Bakanlık nezdinde görüşmeler devam ediyor. Dedi.

MESLEK YÜKSEKOKULU YOLU İÇİN BU AY MECLİS TOPLANTISINA YETİŞTİRECEĞİZ. 

Türkmen, Obalı mahallesinde bulunan Bismil Meslek Yüksek Okulu yolu, köyün içinde geçmesi ve Yüksekokul'a kadar yol yapılıp, Behram petrol kenarından anayola bağlantısı için, bu ay ki Belediye meclis toplantısında gündeme alacağız. İmar düzensizliği nedeniyle bir yığın sorun kucağımızda taşıyoruz. Fakat Bismil’in kalkınması için mücadelede vazgeçmeyeceğiz. Bismil kanaat Önderlerinin Bismil için sorunları dile getirmesi memnuniyet vericidir. Dedi.

AMBAR VE CİVAR KÖYLERİN ELEKTRİK SORUNU
Ambar ve köylerin elektrik kesintileri yaşanması nedeniyle Dedaş yeni bir hat çekmesi gerekiyordu. Dedaş’ın çektiği elektrik hattın bir vatandaşın tarlasında geçmesi ve yol geçiş için tarla sahibinin uçuk talebi nedeniyle Dedaş ve Vatandaş arasındaki sorun yaşanıyordu.  Dedaş ile tarla sahibi arasındaki sorunun halledilmemesi Ambar ve civar köylerde 5000 yakın vatandaşın elektriksiz kalmasına sebep oluyordu.

Bismil Kanaat Önderleri bu sorunu, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan v. Hamza Türkmen’e illetti. Kaymakam Türkmen, sorunun halledilmesi için Bismil İlçe Dedaş Şefi Ali İhsan Aydın’a talimat verdi. Tarla sahibiyle konuşup, sorunun bir şekilde halledilmesi aksi durumda kendisine bilgi verilmesini istedi. 

Düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısı karşılıklı görüşlerin paylaşılmasının ardından sona erdi.


 

Editör: Haber Merkezi