DİYARBAKIR - Bismil Kaymakamlığı tarafından düzenlediği ve ilçenin ileri gelenlerinden oluşan toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Bismil ilçesinin kalkınması için potansiyellerin değerlendirilmesi konuşuldu. Toplantıya İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil’de bulunan Tüm daire amirleri ve  işadamları katıldı.

İLÇENİN SORUNLARI VE İLÇENİN DAHA İYİ KALKINMASI İÇİN NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ KONUŞULDU.

Tüm sorunların temelinde diyalog eksikliği yatığını dile getiren Bismil’de toplantıya katılanların ortak görüşü, İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç atandığı günden itibaren başta kanaat önderleri olmak üzere sivil toplum örgütleri, işadamları, esnafı, çiftçiyi ve halkla bir araya gelmesi bu eksikliği kapattı. Çünkü istişare aynı zamanda sorunların çözümünü de kolaylaştırıyor. Kendisine duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz"

İlçenin genel sorunlarının konuşulduğu toplantıda, sorunların çözümüne yönelik öneriler dile getirildi. Toplantıda konuşan Kaymakam Turgay Gülenç “Burada beraber bulunmamızın sebebi sadece bir meselenin çözülmesi değil, hem var olan sorunların çözülmesi hem de yapılacak yatırımlar ve faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmaktır. Her şeyden önce önemli olan burada yaşayanların huzurudur". Dedi.

Kaymakam Gülenç, İlçemizde daha güzel yarınlara gelmesi için, ne tür fikirler üretebiliriz. Tüm birimleri bir araya getirerek bir tanışmada olur dedi.

Toplantıda dile getiren sorunların başında, İlçede imar sorununda, Bismil yeni Devlet Hastanesi Ulaşım ve Trafik sorunu, Kuru arazilerin bir an önce suya kavuşması, İlçede tarıma Dayalı sanayinin gelişmesi için Organize sanayi Bölgesi oluşturulması, Bismil Ziraat odasının Çiftçiden ÇKS için fazla kesinti yapıldığı, İlçede Eğitim Öğretim sorunları ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

İşadamı Yusuf Akyıldız, İlçede 1 milyon 500 bin dönüm üzerinde araziye sahip olduğunu, İlçede memur değil mühendis istidiğini ifade ederek, İlçede Toprak analizleri düzgün yapılmıyor. Dedi.

Daha sonra söz alan Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, 6-7 Ekim 2014 olaylarında İlçe Tarım Müdürlüğü binası kullanılmaz hale gelmişti.Onarıldı İlçeye yakışır hale getirildi. Şu an yan binayı da ilçe Tarıma devredilerek, işlerin hızlı ve etkin gerçekleştirildiği belirtildi.  Bismil’de günde 300 hayvan kesildiğini ifade eden Çekiç, Bismil Belediyesinin Kesimhanesi kapalı, Günde ortalama 300 hayvan kesiliyor. Bu ciddi bir sağlık sorunu, Bir an önce bir kesimhane yapılması gerekiyor. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü olarak İlçede bir Kesimhane için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Ardında Söz alan Bismil Ak parti İlçe başkanı Abdulhadi Akaydın, İlçede Tarıma dayalı sanayi için Organize Sanayi bölgesine ihtiyaç bulunduğu belirtti.

dscf3327.jpgdscf3328.jpg

Daha sonra söz alan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Bismil’de eğitimim sorunları ve Eğitim Başarısı için neler yapılması gerektiği konuları dile getirdi. Müdür Ak, Toplantıda bulunanlara, Çocuklarınızı okullara sevindirin, Çocuklarımız okullara sahip çıkması gerekiyor. Velilerden istediği okullarda bir eksiklik gördüğünüz vakit, öğretmen derse geç mi girdi. Vb. konularda lütfen bize gelin şikâyet edin. Şikâyetleri bize bildirin gereği yapılacaktır. Kimsenin eğitimi aksatmaya ve görevini yapmamaya hakkı yoktur. Dedi.

Ak, Hizmetlerimizi götürürken orada yaşayanların taleplerini göz önünde bulundurmak zorundayız. Bu anlamda sizlerden de katkı bekliyoruz. Her şeyden önce önemli olan burada yaşayanların huzurudur. Buralara en güzel okulu yapsanız, en güzel eşyaları içerisine koyarsanız, o okulda yaşayan öğrenciler başarılı bir eğitim almadığı müddetçe faydası yoktur. İlçede Eğitim başarı çıtasını yükseltmek zorundayız.” dedi.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Bu tür etkinliklerin aktivelerin toplumun kaynaşmasına vesile olacağını ve sorunları asgariye indireceği belirtildi.

dscf3336.jpgdscf3339.jpg

Bismil kaymakamı Turgay Gülenç, toplantıda yaptığı konuşmada, çok büyük potansiyellere sahip bir ilçe olduklarını belirtti.

Toplantıya katılanlar yapılacak çalışmalar hakkında öneriler sundular.

 

dscf3344.jpgdscf3350.jpg

HABERİN VİDEOSU

YOTUBE 

Editör: Haber Merkezi