Öğrencilerimizi kitap dostu yapma ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunma amacı ile her dönem düzenlemiş olduğu” Karneni getir, Kitabını Götür” kampanyası öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmesinden dolayı bu yıl da devam ediyor. Kampanya kapsamında düzenlenen etkinliğe Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak katıldı.

      Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 5 yıldır başlatılan “Karneni getir, Kitabını Götür” kampanyası göreve geldiğimiz 2 dönem boyunca Belediye olarak destek veriyoruz. Gerek Kaymakamlık gerekte Belediye olarak öğrencilerimizi olumlu yönde geliştirecek her türlü proje ve kampanyaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

     Sosyal sorumluluk olarak yapılabilecek en güzel çalışmalarımızdan biri olduğunu ifade eden Başkan Yüksel, “Geçen yıllarda tüm öğrencilerimizin yoğun ilgi göstermesi ve bu yıl ki okul ziyaretlerimizde öğrencilerimizin kampanyanın bu yıl da olmasını talep etmiş olması, Bismillimizde daha çok okuyan çocuklarımızın kitapla buluşması, okuyan sorgulayan gençlerin sayısının artması ve öğrenciler için fırsat eşitliğinin sağlanması için kampanyamızı bu yılda devam ettireceğiz. “dedi.

      Kampanya süresince 15 bin kitap hediye edileceğini söyleyen Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “Öğrencilerimiz için 5 yıldır devam eden kampanyayla her yıl 10 bin kitap dağıttık. Ancak bu yıl köylerden gelen yoğun talep üzerine bu sayıyı 15 bine çıkardık. Bu kitapların 5 binini köy okullarına dağıttık. Milletini, vatanını, ailesini seven, topluma faydalı bireyler, bilimi insanlığa faydalı şekilde kullanabilecek bir gençlik kazanmak istiyoruz. Türkiye’nin, bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barışımız, demokrasi kültürünün oturması, yerleşmesi için çocuklarımızın ellerine kitap vermek zorundayız. Bunun uğraşında olmak zorundayız. İçeriden ve dışarıdan şer güçleri, terör örgütleri, bu gençlerin beyinlerini yıkayarak, ellerine tehlikeli maddeler maalesef veriyor. Biz de bu anlamda çocuklarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

       Yarıyıl tatilinin başlaması üzere öğrencilere seslenen Aydın Ak, “Her biriniz yoğun çalışmalarınızla eğitim öğretimde bir yarıyılı daha tamamlayarak karnelerinizi aldınız. Karne notlarınız nasıl olursa olsun; ümidinizi, gayret ettiğiniz takdirde başarılı olacağınıza dair güveninizi, hayallerinize dair inancınızı diri tutun. Başarılı öğrenci olmanın yanında iyi insan olmanın, ihtiyacı olana yardım etmenin değerini unutmayın.

   Sizler öyle teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir çağın çocuklarısınız ki tatillerde neler yapmanız gerektiğini, doğru ve yanlışın ne olduğunu, kitap okumanın önemini ve her şeyin ötesinde iyi insan olmanın kıymetini çok iyi biliyorsunuz.

   Türkiye’nin geleceğe ektiği tohumlar olarak zamanınızı en iyi şekilde geçireceğinize, hem kendiniz hem geleceğiniz hem de ülkemizin aydınlık yarınları adına çok doğru işler yapacağınıza dair inancımız tamdır.

   Yarıyıl tatili süresince dinlenmenin yanı sıra vaktinizi kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle değerlendirerek geçirmeniz ümidiyle; bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.” dedi.

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, eğitime tam destek oldukları ve bu kampanyada öğrencilerimizi kitapla buluşturdukları için Bismil Belediyesine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi