Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, Acar 1994'te Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Ambar köyünde tarlasını suladığı sırada “bir adres” göstermesi için alındı. O gün 12 yaşında olan oğlu İhsan Acar, yaşadıklarını anlatırken, “Babamı 'beyaz Torosa' bindirenler kendilerini devlet yetkilisi olarak tanıttı. O gün bugündür haber alamadık” dedi.


'Aklımdan çıkmıyor'
SGK tarafından babası adına GSS başvurusu yapması için eve posta gönderildiğini belirten Acar, “'Sigorta müracaatınızı yapmazsanız size ceza keseriz' diyorlar. Böyle bir hukuk var mı? Babamı çıkartın, ne istiyorsanız fazlasıyla verelim. Babam için sigorta primi isteyen devlet, önce babamın nerede olduğunu bulsun. Bizim acımızın üzerine acı eklediler” derken “Bu nasıl bir hukuk, nasıl bir çelişki” diye sordu.
18 yıldır çalmadık kapı bırakmadıklarını son olarak, Diyarbakır'da çıkarılan kemiklere ilişkin savcılığa başvurduklarını belirten Acar, “Babamın arabaya bindirilirken bana bakışı aklımdan çıkmıyor. Bir umutla bekliyoruz. En azından gidip ağlayacağımız bir mezarımız olsun istiyoruz. Görgü tanıkları arabanın Bismil Jandarma Komutanlığına girdiğini görmüşler” dedi.


Babasının bulunması için AİHM'ye de başvurduklarını söyleyen Acar, “Orada dostane çözüm için 70 bin sterlin önerdiler. Bu parayı almamızı ve artık kendi hayatımıza bakmamızı söylediler. Biz oraya para için gitmedik. Babam ve babam gibi olanların akıbetini gün yüzüne çıkartmak için gittik” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi