Hamidiye Camii yaz Kur'an Kursunda 4 yaşındaki kız çocuğu okuma yazma bilmediği halde Kur'an-ı hem yazıyor hem de okuyor.

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı ve günde 3 saat eğitim yapılan kurslarda; Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

18 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kurslarında Hamidiye Camisinde Kur'an öğrenmeye gelen Yağmur Akkuş (4), okuma yazma bilmediği halde Kur'an-ı hem yazıyor hem de okuyor. Hamidiye Camii müezzini Mehmet Aslankılıç, "Allah annesinden babasından razı olsun. Bu yaşta okuma yazma bilmediği halde Kur'an-ı okuyup yazması Kur'an mucizesidir" dedi.

Ne Ekersen Onu Biçersin
Bütün yaş grubundaki herkesi camiye kabul ettiklerini söyleyen Hamidiye Camii müezzini Mehmet Aslankılıç, "Gelen çocuklar çok küçük de olsa en azından buradaki güzelliği görmeleri bile onlara yeter inşallah. Aileler bu konuda çok duyarlı olmalıdır. Çocuklarını kızımız yağmur gibi üşenmeden camiye göndermelidirler. Eğer çocuk küçük yaşta Kur'an eğitimini alırsa büyüdüğünde anne ve babalar o çocuğun meyvesini muhakkak yerler. Ne ekersen onu biçersin misali gibi. Çünkü Kur'an da öyle bir güzellik vardır ki bir kere onu tadan asla ondan vazgeçmez. O yüzden Allah bütün İslam âleminin çocuklarını Kur'an ilmiyle yetiştirsin" ifadesini kullandı.

batman postası

Editör: Haber Merkezi