Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler Heyeti Başkanı Kaddura Faris, yaptığı açıklamada, Gazze'den esir edilenlere gerek esir alma ve taşıma esnasında ve gerekse götürüldükleri sorgulama merkezlerinde çok çirkin, iğrenç ve insanlık dışı muameleler yapıldığını ve korkunç bir şekilde işkence edildiğini dile getirdi.

Faris, işgal kuvvetlerinin Gazze'ye yönelik son soykırım saldırılarında esir edilenlere yapılan çirkin muamelelerin Filistin Esir Hareketi'nin tarihinde maruz kaldığı en çirkin, en katı uygulamalar olduğuna dikkat çekti.

İşgal rejiminin insanlık açısından korkunç şartların hakim olduğu cezaevlerinde Gazze'den esir alınanlardan şimdiye kadar isimleri belirlenen 16 kişinin şehit edildiğini aktaran Faris, bunlara ek olarak daha onlarca kişinin şehit edildiğini onların sayılarının da isimlerinin de bilinmediğini vurguladı.

Faris, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik insanlık dışı savaşında yeni bir sürece girdiğini hatırlatarak bunda uluslararası toplumun sessizliğinden büyük cesaret aldığına işaret etti.

Kaynak: İLKHA