Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat ziyareti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bağdat ziyaretinin gündem başlıklarından birinin su meselesi olduğunu belirterek, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin yeni bir zeminde şekilleneceğini ifade etti. Su konusunda Irak'ın taleplerini değerlendireceklerini ve bu konuda çözüm arayışında olduklarını söyledi. Ayrıca, doğalgaz ve petrol akışı gibi konuları da ele alacaklarını belirtti. Bağdat ziyaretinin ardından Erbil'e de bir ziyaret yapabileceklerini ve oradaki yetkililerle görüşmeler gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihinin henüz netleşmediğini söyleyen Erdoğan, ancak Putin'le sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve bu konunun da en kısa sürede netleşeceğine inandığını belirtti.

PUTİN NE ZAMAN TÜRKİYE'YE GELECEK?
"Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?" sorusu üzerine, Erdoğan, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir."  dedi.

Muhabir: İrfan Gültekin