HÜRSİAD Başkanı Yusuf Sarı ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.


Sarı, görüşmede, merkezde yoksul öğrencilerin yararlanacağı bir okuma salonu, Bismil ilçesinde de imkanları bir kolejde okumaya yetmeyen yoksul ve zeki öğrenciler için 16 derslikli modern bir kolej yapacaklarını belirtti.
Bismil'deki kolejin spor salonu, cep sineması, kütüphane, fen laboratuvarı ve teknoloji sınıfının bulunduğu modern bir eğitim kampüsü şeklinde tasarlandığını anlatan Sarı, okulun derneklerine üye Ankaralı iş adamlarının katkılarıyla inşa edileceğini aktardı.
Sarı, Toprak'tan kolejin yapımının hızlanması için destek istedi.
Vali Toprak ise koleji yaptıran iş adamlarına ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, kolejin yapımının hızlanması için ilgili yerlere talimat vereceğini bildirdi.
Ankaralı iş adamlarının Diyarbakır'da eğitime katkı sunmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Toprak, Diyarbakır'da nüfusun yüzde 52'sini 25 yaş altı gençlerin oluşturduğunu, bu noktada eğitimin Diyarbakır için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Eğitim almayan gençlerin suça sürüklenme ihtimalinin olduğu tespitinde bulunan Vali Toprak, devletin tüm imkanlarını seferber ederek, gençlerin eğitimi için çaba sarf edildiğini ve iş adamlarının da eğitim meselesine el atmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi