Bismil ilçesinde Kurban bayramı nedeniyle kurulan küçükbaş hayvan pazarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan fiyatında artış olmadığını dile getiren hayvan yetiştiricisi Öztekin Güneş; Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre daha ucuza satıldığını söyledi.

Kurbanlık hayvan satışın da  eski  canlılığın olmadığını belirten satıcılar, emek vererek yetiştirdikleri hayvanlarını istenilen bir fiyata satamadıklarını söylediler. Hayvan satıcıları, MERASIZLIKTAN ve yem fiyatlarından şikayetçi.

Meralar işgal ediliyor.

Hayvan yetiricisi Öztekin Güneş, "Hayvancılık için mera çok önemli. Bir çoban sıkıntımız, birde mera sıkıntımız çok önemli. Hem ilçemizde hem de ülkemizde mera sıkıntısı ile ilgili çok ciddi çalışmalar olmuyor. Biz meraların ıslah edilmesini, ot kalitelerinin artırılmasını ve gerçek sahibi olan hayvan yetiştiricilerine teslim edilmesini bekliyoruz dedi.

Yem Fiyatları Yüksek

Hayvan pazarında eski canlılığın olmadığını belirten satıcılar, emek vererek yetiştirdikleri hayvanlarını istenilen bir fiyata satamadıklarını söylediler. Hayvan satıcıları, yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti.

Kurbanlık satışı bu sene istenilen düzeyde değil diyen Güneş, "Kurbanlıklar satılsa da istediğimiz fiyata satamıyoruz. Ama yine de Allah’a şükür olsun." ifadelerini kullandı.

501.jpg502.jpg

Editör: Haber Merkezi