Diyarbakır il Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek olan, Gençlik Değerleriyle Buluşuyor Projesi kapsamında 22 Ocak’ta okulların tatil olması nedeniyle gençleri ve çocukları, “Haydi Çocuklar-Gençler Namaza” etkinliğine çağırıyor.

23 Ocak ve 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Haydi Çocuklar-Gençler Namaza” etkinliğinin İl ve İlçelerdeki tüm okullarda okuyan öğrencileri kapsamaktadır. 

Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan, karne alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilerin namaza teşvik edilmesi için İl müftülüğümüzce “Haydi Çocuklar – Haydi Gençler Namaza” projesini hayata geçirdi. Her şeyden önce çocuklarımızla camilerimiz, çocuklarımızla yaşlılarımız barıştı. Namaza gelen çocuklar, ’Acaba bir amca, bir dede beni azarlar mı?’ endişesinden uzaklaştı. Bunu da gurur ve sevinçle görüyorlar. Bu sene camilerin ’çiçek’ açmasını istiyoruz. Çocukları, babaları ve dedeleriyle el ele, gönül gönüle camiye davet ediyoruz.” dedi.

Bismil’de Ocak’ta okulların tatil olması nedeniyle gençleri ve çocukları, “Haydi Çocuklar-Gençler Namaza” etkinliğine çağıran Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan,Bismil müftülüğünce de “Haydi gençler ve çocuklar camiye” kampanyası başlatılmıştır. Bu etkinlik sayesinde çocukların velileri ile beraber camiye gelmeyi, cami ve namaz alışkanlığı, oturup kalkmayı, güzel davranışlar kazanmaları, Çocuklarımızın erken yaşlarda ibadetle tanışıp camilerle gönül bağını kurmaları amaçlanmaktadır. Bu vesile ile Anne ve Babaların çocuklarına bu güzel alışkanlığı yaşatmak için Şubat tatilinde onları camiye göndermeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir. Sömestr tatilinin sonunda çocuklar  camiye gelme alışkanlığını devam ettirmeleri  ümit edilmektedir. Bu 15 tatilde  Camilerimiz cıvıl cıvıl olsun. Çocuk sesleri camiden eksik olmasın. Büyüklerimizin  camiye gelen çocuklara  kızmamaları noktasında dikkat etmeleri gerekir. Bu vesile ile tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı camiye bekliyoruz.diye konuştu.

k_04221832_kar1.jpg

000-003.jpg

namaz-logo.png

 

Editör: Haber Merkezi