HALKIN DESTEKLEDİĞİ AK PARTİ ADAYI İLE ÖZEL RÖPORTAJ

Ak Parti Bismil İlçe Başkan adayı Fahri Çelebi gazetemiz muhabirleri ile yaptığı röportajda soruları cevapladı.

Gazetemiz muhabirinin sorunlarını yanıtlayan Fahri Çelebi İlçe kongre seçimi öncesi değerlendirmede bulundu. Çelebi, Ak Parti ailesi olarak her zaman bu ülkenin insanlarına hizmete hazır olduklarını belirtti. Sorulara samimi bir şekilde cevap veren Fahri Çelebi ile yapılan o röportaj:

MUHABİR: KISACA SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

FAHRİ ÇELEBİ:1967 yılında Bismil’in Aluz köyünde dünyaya geldim. Evli ve dört çocuk babasıyım. Çalışma hayatına genç yaşta çiftçilikle başladım. Ak parti kurulduğundan beri ilçe teşkilatında çalışmalarda bulundum.

MUHABİR: NEDEN AK PARTİ´Yİ TERCİH ETTİNİZ?

FAHRİ ÇELEBİ:AK Parti´nin kuruluşundan itibaren içerisine yer aldım. Çünkü AK Parti sessiz yığınların sesiydi. 21. Yüzyılın Türkiye´nin yüzyılı olması hedefine katkı sunmak, evrensel ölçekte bir adalet tesisi, özgürlüklerin alanının genişlemesi, refahın büyütülmesi, Ben de bugünkü kullanılan anlamda Yeni Türkiye´nin kurulmasında yer almak için AK Parti´nin içerisinde yer aldım.

Çocuklarımızın rahat bir nefes aldığı temiz, ak, pak bir çevre bilincinin yerleştiği bir Türkiye için Aday oldum.

MUHABİR: AK PARTİ BİSMİL İLÇE BAŞKANLIĞINA NEDEN ADAY OLDUNUZ?

FAHRİ ÇELEBİ: 7’den 70’e kuruculardan mahalle başkanlarına kadar partimizin herhangi bir kademesinde görev yapmış tüm dava arkadaşlarımız için 18 Şubat 2018 Bismil Ak partinin 6’inci olağan kongresinde aday olmaya karar verdim. İlçemizde, partilimiz olmayıp beni bu göreve yakıştıran dostlarıma, abilerime ve kardeşlerime de sonsuz teşekkür ediyorum. Gelinen noktada parti tabanımızın sesine kulak verip, bu yola çıktım. Allah mahcup etmesin. Bismil ve teşkilatını ayağa kaldırmak için bu göreve talibiz. Partili ve partisiz herkesi Bismil Doğan Salonunda 18 Şubat 2018’de yapılacak olan coşkulu kongremize davet ediyorum.

MUHABİR: ADAYLIĞINIZ AÇIKLANDIKTAN SONRA NE TÜR TEPKİLER ALDINIZ?

FAHRİ ÇELEBİ: Bilindiği gibi Bismil Ak parti ilçe başkanlığında 14 adayın başvurusu vardı. Bu adayların 14’ü temayül yoklamasına katıldı. Bu 14 adaydan 4’u teşkilat yoklamasından sonra Ankara Ak parti genel merkezine çağrıldı. Teşkilat yoklamasından belirlenen 4 aday dışında halk nezdinde karşılığı olmayan bir adayın olması nedeniyle şuana kadar gelen bütün tepkilerin verdiğimiz kararın isabetli olduğu kanısı oluşmuştur. Halk tarafından olumlu karşılandığı görmekteyiz.

02---kopya.jpg

MUHABİR: GENEL MERKEZ TARAFINDAN ATANAN ADAYA KARŞI ADAYLIĞINI KOYDUNUZ. SİZCE SONUCU NASIL OLACAKTIR.

FAHRİ ÇELEBİ: 6 aydır Ak Parti’ye gönülden bağlı olan Bismil Halkının huzursuz olduğunu ve mevcut durumunun Ak Parti ailesinin aleyhinde olan bazı kesimlerin değirmenine su taşıdığının tespitinde bulunduk. Bismil Ak Parti ailesindeki bu huzursuz ortama son vermek ve bu durumdan vazife çıkaran, siyaset üretme hevesine tutulmuş Ak Parti aleyhtarı kesimlerin önüne kesmek ve bu kesimlere dur demek için aday oldum.

18 Şubat 2018 Pazar günü Delege kongre seçimi var. Eğer delege seçiminde delege bizde yana oyu kullanırsa Ak Parti genel merkezimizde bu konuda saygı duyacaktır. Bunun Türkiye’de örnekleri vardır.

ÖRNEK OLARAK VERİRSEK, 

AK Parti Milas 6. Olağan Genel Kurulu, AK Parti İlçe Başkanı’nı seçmek için sandığa gitti. Seçimde AK Parti Genel Merkezi’nin beklemediği bir sonuç çıktı.

 AKMİLAS FAHRİ ACAR DEDİ. İNŞAALLAH 18 ŞUBAT 2018 TARİHİNDE DE AKBİSMİL FAHRİ ÇELEBİ DİYECEK. Diye konuştu.

Bunu da açıkça ifade etmek istiyorum. Bizim hareketimiz kesinlikle genel merkeze karşı değildir. Biz hep birlikte Reisimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyuyoruz. Siyaset hizmet etmektir. Diğer adayımıza da başarılar diliyorum.  

Yapılamaz denilen ne varsa yapan, her şeyin ilkini gerçekleştiren partimizin 2023 hedeflerine ilerlerken yenileşme ve tazelenme sürecine çok önem verdiğimiz 2019 seçimlerine gidilen bu yolun son virajın da dün olduğu gibi bugün de omuz omuza tek vücut halinde hareket ederek Büyük Türkiye hedefine ulaşmak için gerçekleşecek kongreye tüm Bismillileri davet ediyorum.

 Vatandaşımızın yanında bulunmaya çalıştık. Siyaseti bir hizmet aracı olarak gördüğümüzü belirtmek isterim.

MUHABİR: SİYASETTE SİZİ HANGİ ALANDA AKTİF OLARAK GÖRECEĞİZ?

FAHRİ ÇELEBİ: Ben hem çiftçi hem de bir işadamıyım. Bu ülkenin yatırım yapılarak, insan istihdam ederek, ihracat yapılarak kalkınacağına inanan ve inançla yaşayan birisiyim. Yani AK Parti´nin gelecek Türkiye vizyon belgesinde yer alan düşüncelere gönülden inanıyorum. Bu arada sivil toplum çalışmalarını çok önemsiyorum. Bu konularda daha aktif yer alacağım.

MUHABİR: SEÇİLMENİZ HALİNDE BİSMİL İLE İLGİLİ PROJELERİNİZ NELER? NE TÜR HİZMETLER SUNACAKSINIZ?

FAHRİ ÇELEBİ: Bismil’in çok güzellikleri, zenginlikleri var, Bir milyon beş yüz bin 1.Sınıf arazisi var. Öncelik barajların bitmesi ayrıca turizm için müthiş bir altyapısı var.  Bu zenginliklerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapacağım. Alternatif enerji kaynaklarının aktif hale gelmesi için düşüncelerim var. Bismillin en önemli sorunu imar sorunu, Bunun Bakanlık nezdinde çalışmalar yapacağız. Aslında bu konuda söyleyeceğimiz çok şey var ama bunları zamanla kamuoyu ile paylaşacağız.

 

MUHABİR: AK PARTİ´NİN 2023 VİZYONUNDA BİSMİL’İN YERİ NEDİR?

FAHRİ ÇELEBİ: İnsanlar devletten sürekli bir şey bekliyordu. Günümüzde ise Bismil Barajların bitmesi ve kuru arazilerin suya kavuşmasıyla Bismil ekonomide şaha kalkacak. O zaman Bismil tam anlamıyla bir sanayi şehri haline gelecek. Organize sanayi bölgeler kurulacak.  Şimdi verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Türkiye´nin 2023 vizyon belgesinde Bismil önemli bir yer tutmaktadır. Bu Bismillin gelişimini de hızlandıracaktır.

MUHABİR: BİSMİLLİN ÖNEMLİ SORUNLARI SİZCE NELERDİR?

FAHRİ ÇELEBİ :AK Parti döneminde Bismillin sorunlarının çözüldüğünü düşünüyorum. Yollar, sağlık yatırımları, köylere götürülen hizmetler, adliye sarayları, barajlar bu yapılanların sadece başlıklarını ifade ediyor.Fakat durağanlaştığınız an düşüşünüz başlamış demektir. Bismillin ulaşımında yeni atılım başlatması gerekiyor. İnsanlar daha fazlasını bekliyor. İlçede çarpık yapılaşma hat safhada İmar sorunu halledilecek. Dicle nehrinin ıslah çalışmaları hız kazanacak. Barajların bitmesiyle köylerde vilalar artacak. Ekonomi 4 kat daha iyi duruma gelecektir.

Turizm konusunda gereken alt yapıyı oluşturamadığımızı düşünüyorum. Bismil 9 yerinde tarihi yerler var. Asurlular döneminde kalma yerlerde Turizm alanında alt yapı oluşturulmalıdır.

Bismil ilçesinde sürdürülen kazılarda 7 bin 773 envanterlik, 12 bin 27 etütlük olmak üzere toplam 19 bin 800 eser müzeye kazandırıldı. Fakat Müze Bismil’de yapılmalıydı. Bismil yeni bir Müze kazandıracağız.

Editör: Haber Merkezi