Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Ak; ilçemizde görev yapan okul öncesi öğretmenleriyle buluştu. Yaptığı toplantıda okul öncesi eğitim süresince çocukların ilköğretime hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrendiklerini, okul öncesi eğitimin amacının çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve var olan yeteneklerini görünür kılmak olduğunu; Çocuklarımıza uygun fiziksel ve sosyal çevre koşulları sağlandığında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklarımızın daha hızlı ve başarılı bir geliştim gösterdiğini söyledi. Aile içi desteğin tek başına yetmediğini; çocuğun; yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitimin zorunlu olması gerektiğini söyledi.

           Aydın Ak ‘’Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerektiğini’’ söyledi ve ‘‘Gelecek okul öncesi eğitim ile gelecek’’ şiarıyla öğretmenlerin hareket etmesini ve öğretmenlere okul öncesi eğitimin artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıktığını eğitimin; öğrenci-öğretmen-veli üçgeninde oluştuğunu ve öğretmenlere aile katılımı çalışmalarına ağırlık vermelerini istedi. Bu sayede aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okul öncesi eğitimin; çocuğun daha yaratıcı ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.


           Aydın AK; çocukta zeka gelişiminin %70lik kısmının 7 yaşına kadar tamamlandığını ve öğrenme becerisinin de bu yaşta geliştiğini, çocuğun sosyalleşmesi açısından elzem öneme sahip olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimin; çocuğun ortama ayak uydurarak nasıl davranacağını, sorulan sorulara nasıl cevap vermesi gerektiğini, hakkını savunmayı, başkalarının da hakları olduğunu öğrenip karşısındakine saygı duymayı öğrendiği bir dönem olduğunu açıkladı. Özellikle okul öncesi çağındaki çocukların beyinlerinin bir yetişkinden 2,5 kat daha fazla çalıştığını; 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat daha hızlı olduğunu ve yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulanan testlerde de okul öncesi eğitimi almış çocukların, akademik programlarda eğitim almış olanlara göre 1. Sınıf başarı düzeylerinin daha yüksek olduğunu ve okuma yazmaya daha hızlı geçtiğini vurguladı.

             Aydın AK; Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde bulanan bütün bağımsız anaokullarına ve bünyesinde anasınıfı olan ilkokullara gerekli araç ve gereçleri sağladıklarını; öğretmenlere de çocukların devam-devamsızlığının daha dikkatli takip etmelerini, veli ziyaretlerini sıklaştırmalarını, yıl sonunda yapacakları etkinlikleri ve sosyal faaliyetleri daha zengin hale getirip çocuğun ve velinin ilgisini çekmesini sağlamasını, okul öncesinde alan gezilerini sıklaştırmalarını, olası problemlerde çözüm odaklı olunması gerektiğini, yersiz ve okul atmosferini olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmalarını gerektiğini söyleyerek; temel ülkümüzün çocuklarımızın dünya ile uyum becerisi yüksek, üretken, iletişim becerisi gelişmiş, teknolojiyi etkin kullanan çok yönlü bireyler olmasını milli ve yerli bir duruş göstermesini sağlayıp ayrıca sorgulayan, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı

Editör: Haber Merkezi