Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bismil Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gazetemize ziyarette bulundu.

Hür Dava Partisi (Hüda par) İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki Başkan yardımcısı H. Emin Bal ve Vefa-Der başkanı ve parti üyesi Fuat Ayas ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette yerel ve ulusal gündemi değerlendiren Başkan Bilmez, referandum sürecine ilişkin görüşlerini aktardı.

BAŞKAN BİLMEZ, REFERANDUM OYLAMASINDA NEDEN ‘EVET’ OYU VERECEKLERİNİ ŞÖYLE AÇIKLADI.

Başkan Ali Bilmez, açıklamasında neden ‘evet’ oyu kullanacaklarını ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı. 

“Mevcut anayasa 1982 askeri darbe anayasasıdır, bu vesayetçi, tekçi ve dayatmacı darbe yasasının her hâlükârda değişmesi gerekir. referandumda Evet çıkması Hem Türkiye'nin ve kürt halkınında yararınadır. Mevcut anayasa bu ihtiyacı karşılamaktan uzaktır.Halkımızın ve milletimizin huzuru ve selameti için bu değişimin faydalı olacağı Kanaatını taşıdığımız için, Referandumda kararımızı evet olarak açıkladık.dedi.

 HÜR DAVA PARTİSİ (HÜDA PAR) İLÇE BAŞKANI ALİ BİLMEZ NEDEN EVET! DEDİKLERİNİ MADDE MADDE AÇIKLADI.

a-18 maddelik anayasa değişiklik paketini incelediğimizde artıların ağır bastığını ve bunun memleketin faydasına olacağını gördük. Bu yüzden de desteklenmesi gerektiğini kararlaştırdık.

b- En önemli madde, Vesayet sisteminin geriletilecek olması en önemli sebeplerden biridir.  Vesayet sisteminin geriletilmesi ile Kürt sorununun önündeki en büyük engellerden bir tanesini ortadan kalkacak.

 c-12 Eylül rejimiyle hesaplaşma adına, 12 Eylül rejiminin getirmiş olduğu anayasayı kısmende olsa değiştirme adına Kürtler bu değişikliğe 'EVET' demelidir.

d- İttihat Terakki ve  yine Cumhuriyetin ilk yıllarındaki İttihat Terakki'nin uzantısı tek parti döneminde Kürtler çok büyük zulümler yaşadılar, belki tarihlerindeki en büyük zulümleri yaşadıkları dönem o dönemlerdir.  Artık eski sistemin yerine yeni anayasa için Kürtler EVET demelidir. Hdp kürtleri Türk sol'a kurban ediyor. Kürtler CHP ile aynı safta olamaz. Kürt halkı müslümandır koministlerle, sosyalistlerle aynı safta yer alamaz. Artık değişim olmalı eski sistemle ülke yuruyemez.dedi. 

KARDEŞ KANI AKMAMASI İÇİN EVET DİYECEĞİZ.

Hür Dava Partisi (Hüda par) İlçe Başkanı Ali Bilmez,  16 Nisan referandumda ülkemizde ''Evet'' çıkması halinde, Evet” artık Anayasa değişikliği ile başta meclis olmak üzere tüm ülkemizde uzlaşa kültürü yaygınlaşacak. Kardeşlik ve anlayış olma ortamı pekişecek ve kardeş kanından beslenenlerin sonu gelecek. “Evet” hem kürt halkının özgürlüğünün teminatı hem de kardeş kanının sonu olacak inşaallah diye konuştu.

01-077.jpg02-100.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi