Kredi anlaşması, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde sağlandı ve TIER projesi kapsamında Türkiye'deki imalatçılar için uzun vadeli finansman imkanı sunacak. Proje kapsamında, özellikle çevre, iklim, üretkenlik, sağlık ve dirençlilik üzerinde olumsuz etkileri olan zararlı emisyonları azaltacak temiz teknolojilerin ve proseslerin imalat sektöründe uygulanması hedefleniyor.

TIER projesi ile sanayinin yeşil dönüşümü için ihtiyaç duyulan uzun vadeli finansmana erişim kolaylaştırılacak. Faydalanıcı imalatçıların parçacık madde emisyonlarını yüzde 40, azot oksit emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltması ve sera gazı emisyonlarını yılda 220 bin ton düşürmesi hedefleniyor.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Sanayi sektöründen kaynaklı emisyonların azaltılması, Türkiye’nin sanayi işletmelerinin küresel piyasadaki rekabet güçlerinin artırılmasında çok büyük önem taşımaktadır. Dünya Bankası Türkiye’nin iddialı iklim ve çevre politikalarının ve hedeflerinin önündeki kilit engelleri ortadan kaldırma çabalarını desteklemekten mutluluk duymaktadır."

Kaynak: (İLKHA)