Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda MHRS'deki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.

Randevu bulma sıkıntılarını çözmek için önemli sonuçlara ulaştıklarını vurgulayan Bakan Koca, önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçireceklerini ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduğu belirtildi. Bu kapsamda ilk etapta iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan kullanılamayan kapasitenin diğer vatandaşların kullanımına açılacağı açıklandı.

Buna göre:

  • Gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlar, söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak.
  • Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmeyenler 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak.

Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresi en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıldı. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verilebilecek.

Bu sayede daha fazla hastaya randevu imkanı sunulacak ve kapasitenin verimli kullanılması sağlanacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)