mniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kozanlı Vergi Dairesi'nde işlem yapmak isteyen bir kadının, 100 TL'sinin çalındığını ihbar etmesi üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği ekipleri, kamera kayıtlarını inceleyerek şahsın eşkalini belirledi. 
     Pasaport Şube Müdürlüğü'ne işlem yapmak için gelebileceği değerlendirilen şüpheli şahıs, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı. Yakalanan şüpheli ''Oyalamak suretiyle hırsızlık'' suçundan adli mercilere sevk edildi. 
     
     -Patlayıcı madde satan iş yerlerine sınırlama 
     
     Gaziantep'te, patlayıcı maddelerin av bayileri dışında satışının yasaklandığı bildirildi. 
     Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, patlayıcı maddelerin satışını sadece piroteknik madde üreticileri, 1. grup perakende av bayileri veya 2. ve 3. grup piroteknik madde satış izni bulunanlarca yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
     ''Bunların dışında bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi iş yerlerinde oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışının yapılmaması, bu maddelerin satış ve kullanımıyla ilgili, izinsiz ve usulüne aykırı kullanım, güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle piroteknik maddelerden kaynaklanan yaralanma ve ölüm olaylarının meydana gelebileceğinden bu maddelerin izinsiz, zamansız, yetkisiz veya uygunsuz yerlerde kullanımından dolayı halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmaması, halkın can ve mal güvenliği hususunda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ll. maddesince Gaziantep Valiliğinin 19.06.2012 tarih ve 2012/2648 sayılı alınan kararlar; piroteknik (oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler, şenlik ve işaret fişekleri) maddelerin, ilgili tüzük kapsamında izin verilen av bayileri dışında bakkal, market, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı gibi iş yerlerinde satışı yasaklanmıştır.''

Editör: Haber Merkezi