My Profesyonel Basın yayın gurubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mekin Çelebi ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Yönetim kurulu Başkanı Çelebi, “Gazeteciler zor ekonomik koşullar altında görev yapıyor. Basınımız, halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haberalma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaktadır. Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Bu bağlamda ilçemizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Basın yayın gurubu başkanı Çelebi “Basın çalışanlarının çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını ifade eden Çelebi, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Enformasyon kaynağının ana aktörleri konumunda olan basın-yayın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyoruz. Öte yandan, toplumu bilgilendirme adına; savaşın, çatışmanın, şiddet girdabının ve benzeri durumların zor şartlarına katlanarak kamusal hizmet sunan basın çalışanlarının yılda bir kez hatırlanması yeterli bulmamaktayız. Toplumu aydınlatmak için imkânsızlıklar içinde çalışan basın mensuplarının büyük özveri göstermelerine rağmen, çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını ifade etmek isteriz. Basın çalışanlarının kamusal görevlerini icara ederlerken karşılaştıkları tüm sorunların, engellerin kaldırılmasını beklemekteyiz. Yaşanan sorunların aşılmasındaki en önemli noktanın ise meslektaşlarımız arasında örgütlenme ve mesleki dayanışmanın güçlenmesinde görmekteyiz.”

Yerel Basın Geriledi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde meslektaşlarının günlerini buruk geçirdikleri belirten Çelebi, dünyada ve bölgede yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı gazetecilerin görevlerini yapmakta zorlandıklarını söyledi. Önceki yıllara göre yerel basının gücünü yitirdiğini ifade eden Çelebi, “Günümüz şartlarında artık gazeteciler daha çok aktif olmalı” diye konuştu.
Çelebi, yayımladığı mesajın sonunda, “Bu münasebetle Bismil’deki basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tekrar en içten dileklerimizle tebrik ederiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi