Diyarbakır İl Müftüsü görevini yürüten Burhan İşliyen tedviren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın vaaz geçilmez bürokatları arasında yer alan İşliyen, Diyarbakır İl Müftülüğünü görevini en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde oldu.
Eski Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen’in adı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Erbaş'ın atanmasının ardından bir süredir, Diyanet İşleri Başkan yardımcılığı için geçiyordu. Müftü İşleyen’in tecrübe, alan hakimiyeti, teşkilatça beğenilen ve takdir edilen hali nedeniyle yönetime ivme katacağı düşünülüyor.
Müftü Burhan İşleyen Temmuz 2013’te Afyonkarahisar’a, Haziran 2015’te de Diyarbakır’a il müftüsü olarak atanmıştı.
Müftü Burhan İşleyen, her ay düzenli olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen ve kentin değerleriyle tanıtımının, sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğinin ele alındığı STK buluşmalarının sonuncusunu veda mahiyetinde gerçekleştirdi.  

3-107.jpg

BİSMİL MÜFTÜSÜ VE BİSMİL ŞEYHLERİ İŞLEYİN'İ ZİYARET ETTİLER. 

Veda buluşmasına sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, Bismil Arapkent Şeyh Naci Tanrukulu, Üçtepe seydası Mele İbrahim Durmuş, Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş katıldı. 
Diyarbakır  İl Müftüsü Burhan İşliyen'i Yakından Tanıyalım
1969 Erzincan / Kemah Doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kemah' ta tamamladı. 1987'de Kemah İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi.
1989 yılı yaz aylarında açılan bir Arapça kursuna katılmak amacıyla gittiği İstanbul' da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. Fakülteyi 1992 yılında bitirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 1997 yılında açmış olduğu Müftülük imtihanını kazanarak 1998 Ekim ayında Malatya Doğanşehir İlçesinde Müftülüğe başladı.
07 Temmuz 2013 tarihinde Afyonkarahisar İl Müftülüğüne atandı. 06.06.2015’te Diyarbakır İl Müftülüğüne tayin olan Müftü Burhan İşliyen evli ve 4 çocuk babasıdır.


 

Editör: Haber Merkezi