Sürecin başarıya ulaşması için herkesin destek olmasını istedi. 
Bismil Haber gazetesini ziyaret eden Ak parti Diyarbakır aday adayı Biten, çözüm süreci ile ilgili yaptığı konuşmada, “Önemli olan bu durumu sağlayanlara nankörlük yapmamaktır. Herkes canla başla halkın birliği ve beraberliği için gerekeni yapmalı, gerekirse elini taşın altına koymalıdır” dedi. 
 
Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Dr. Aziz Alper Biten, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde çözüm sürecine olan desteğin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Dr. Aziz Alper Biten, “AK Parti hükümeti tüm samimiyetiyle  sorunun çözülmesi için gereken her neyse yaptı yapıyor.. Herkesin hükümete ve sürece destek olması gerekiyor. Hatta bu duruma büyük ölçüde sağ duyu sahibi Kürtlerin sahip çıkması gerekir” diye konuştu. 
 
TERCİHİMİZ DEMOKRASİ OLMALI    
Diyarbakır Milletkvekili Aday Adayı Biten, sürecin zorlu olduğunu, zaman zaman engellerin çıkabileceğini vurgularken şöyle devam etti: 
 
“AK Parti hükümeti, yıllardır çözüm bekleyen sorunların üzerine cesaretle gidiyor. Tıpkı Çözüm Sürecinde olduğu gibi. Ak Parti, bu sorunun çözümünü hükümet programına koyarak ne kadar samimi olduğunu gösterdi. Gerekli yasal adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor. Bu konuda tüm halkın da bilinçlenmesi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin huzuru, rehafı ve insanlarımızın mutluluğu için şiddeti reddetmeli ve her şartta demokrasiden yana tavır koymalıyız. Sorunların demokratik bir ortamda çözülmesi için çaba göstermeliyiz. Bu nedenle ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren çözüm sürecinin başarıya ulaşması için taviz verilmemeli, samimiyetle, özveri ile sürecin başarıya ulaşması sağlanmalıdır. Çözüm Sürecinin başarıya ulaşması ile birlikte Türkiye hem ekonomik kalkınmada, hem de demokrasimizin gelişmesinde hızlı bir ivme kazanacaktır.”
 
MİLLET AFFETMEYECEK
Toplumun tüm kesimlerini çözüm sürecine destek vermeye çağıran AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Aziz Alper Biten, “Çözüm sürecine katkı sunmayanları millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ bizim şiarımız ve dinimizin emridir. Zaten İslam barış dinidir. Barış içinde olan halklar hür olur, özgür olur. Kimseye kulluk, kölelik yapmamış olur” şeklinde açıklamada bulundu. 
 
 
DESTEK VE DUA BEKLİYORUZ 
 
Biten, Çözüm Süreci ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz bunu birileri istediği için değil, ülkemizin geleceği için, insanlarımızın huzur ve refahı için yapıyoruz. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi ve Sünni'siyle bu süreci desteklemeye devam edeceğiz. Bizim Allahımız, peygamberimiz ve kitabımız ortak. Geçmişimiz de geleceğimiz de ortak. Bin yıllık kardeşliğimizi daha da pekiştirmek istiyoruz. Bunun için de herkesin desteğine ve duasına ihtiyacımız var.”
11.20150224170251.jpg
 
Editör: Haber Merkezi