Bismil ilçesinde yarın, İsrail’in Gazze'de devam eden soykırımının durdurulması, Refah Sınır Kapısı'nın açılarak Filistinlilere insani yardımların ulaştırılması adına yürüyüş düzenlenecek.

İsrail’in yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde açlık, susuzluk ve ilaç yokluğundan ötürü şu ana kadar 30'a yakın kişi hayatını kaybetti.

Bismil'de Gençler Gazze Için Yürüdü 15

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 33 bin kişiyi aşkın Filistinli katledildi.

Bütün dünyanın gözlerini kapadığı Filistin halkının sesini duyurmak için bölge başta olmak üzere Türkiye’de etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

İsrail’in havadan ve karadan işgalinin yanı sıra boykot uyguladığı Gazze halkı, su, gıda ve ilaç gibi zorunlu ihtiyaçlara ulaşamıyor. Gazze şeridinde ve Refah kentinde on binlerce insan açlık ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya.

Bismil Gazze için yürüyecek

Bismil'de Gençler Gazze Için Yürüdü 18

Bismil ilçesinde yarın Peygamber Sevdalıları Derneği öncülüğünde Filistin ve Gazze halkına destek için kitlesel yürüyüş düzenleyecek.

Cuma namazını müteakiben Fatih Camii önünde başlayacak yürüyüş, Kurtuluş Camii önüne kadar devam edecek ve burada basın açıklaması yapılacak.

Bismil Peygamber Sevdalıları Derneği, yapılacak yürüyüşe tüm Bismil halkını davet etti.

Muhabir: (Kamuran Turgay)