Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu ” Okumanın Yaşı Yoktur” projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri alan taramasına başladı. Merkez ve kırsal mahallelerde devam eden alan taramasında okuryazar olmayan kesimlere ulaşıp 2 ay sürecek kurslarla eğitime büyük katkı sağlanması planlanıyor.

 

Bismil Belediyesi’nden Büyük Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine en büyük destek Bismil Belediyesi’nden geldi. Daha önceleri, Halk eğitim merkezi ve Aile destek merkezinde devam eden okuma yazma kurslarının daha çok geliştirilmesi için start veren Bismil Kaymakamı ve Belediye başkanı Turgay Gülenç, Bismil’in ilçe dışındaki kırsal mahallerden göç alması nedeniyle ilçeye yeni yerleşen bazı kesimlerde okuma yazma oranının düşük olduğunu belirtti.

Tüm Muhtarlara Bilgi Verildi

Okuma yazma seferberliği çerçevesinde Kaymakamlık tarafından tüm muhtarlara ve köydeki okul müdürlerine gerekli bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Aynı zamanda İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazında tüm camilerde okuma yazma seferberliği ile ilgili duyuru yapılmıştır.

Başlatılan okuma yazma seferberliğinde alan tarama ve başvuruların 19 Şubat’a kadar devam edeceğini belirten yetkililer, okuma yazma öğrenmek isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne veya ikamet ettiği yere en yakın okula başvuruda bulunabileceğini öğrenildi. Son başvuru tarihinin 5 Mart olacağı bu seferberlikte kursların yaklaşık olarak 2 ay sürmesi bekleniyor.

Okuma Yazma Öğrenen Kişiye Çeyrek Altın Hediye

Bu kurslar neticesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından kursiyerlere çeşitli hediyeler verilecektir. Aynı zamanda 23 Şubat 2018 Cuma günü saat 10:30’da Çavuşlu köyünde; Çavuşlu, Karangöz ve Güroluk köylerindeki kursiyerlerin katılacağı bir okuma yazma etkinliği yapılacaktır. Bu etkinlikte Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç tarafından kursiyerlere diploma belgeleri ile beraber çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verileceğini öğrenildi.

bismil’de-okuma-yazma-seferberligi-baslatildi-8.jpeg

Editör: Haber Merkezi