Bismil Belediyesine Kayyum atandıktan sonra hem merkezde hem kırsalda ilçenin dört bir yanında yatırım atağı başlatan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil’in en merkezi yeri olan eski hizmet binasını yıkılarak yerine meydan parkı projesini hayata geçirmek için çalışmalara başlandı.

 

“Bismil’in güzelliğine güzellik katacak”

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, yapımı tüm hızıyla süren meydan parkı hakkında yaptığı açıklamada” Projenin Bismil’in güzelliğine güzellik katacağını kaydederek “Bismil Belediyesi olarak gelişen, büyüyen, güzelleşen Bismil’i daha iyi standartlara ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ediyor. Bunları yaparken de Bismil’i sadece merkez mahallesiyle değil 122 kırsal mahallesiyle de hizmette devam ediyoruz” dedi.

Hizmet anlayışımız ‘Bismil merkezde ne varsa kırsalda da aynısı olmalı’ olduğunu vurgulayan Başkan Gülenç, “Gerçekten ihtiyaçlar çok fazla ve bunu da bir çırpıda yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Biz bu kapsamda Bismil’de bazı çalışmalar yaptık. Öncelikle daha önce Belediye binası olarak hizmet veren bina yıkılarak yerine meydan parkı çalışmalarına başladık. Şuanda Eski kadın evi binasında Belediye hizmet binası olarak kullanıyoruz” diye konuştu.

Bismil meydan parkı hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Başkan Gülenç, şöyle devam etti: “Bu alan ise Bismil’in ilk göze çarpan yer. Yaklaşık 1300 metrekarelik bir alan. Meydan parkı bitirildiğinde harika bir proje ortaya çıkacak. Bismil Meydan parkın içinde ışıklı ve fıskiyeli modern havuzlar, gölgelikler, yerden aydınlatmalı ışık sisteminin faaliyete geçmesiyle Bismilli modern bir görünümüne kavuşturacaktır. Burası hem çarşıda uğrayanlar hem de Bismilliler in özel oturup dinlendiği, vakit geçirdiği bir alan olacak. Mevcut ağaçları koruduğumuz gibi yeni ağaç ekinlerimizde olacaktır” dedi.bismil-meydan-parki-calismallarina-basladii-3.jpegbismil-meydan-parki-calismallarina-basladii-12.jpegbismil-meydan-parki-calismallarina-basladii-4.jpeg

Editör: Haber Merkezi