Bismil Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Şehmus Gelen, törende yaptığı konuşmasında Kosgeb İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde 2018 yılı içinde kendi işini kurmak isteyen 50 girişimci adayına yönelik ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenlendiğini söyledi.

Toplam 4 gün süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar hakkında eğitim verildi.

eb8d8549-7b37-4e0d-9c94-76766b48f777.jpg

Bismil Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Şehmus Gelen , Bismil Esnaf ve Sanatkarlar olarak hem KOSGEB, aracılığıyla yaptıkları protokoller neticesinde bir süredir girişimcilik eğitimi vermeye devam ettiklerini belirterek, "Son zamanlarda ülkemizdeki istihdamla ilgili sıkıntılarda katkımız bulunsun diye girişimcilikle ilgili yeni iş kurmak isteyen insanların devletin sağladığı imkanlardan faydalanması için sosyal sorumluluk adına kurslara devam ediyoruz.dedi.

Gelen konuşmasını şöyle sürdürdü. Program çerçevesinde girişimcilik tabanlı olarak kurulan işletmelerin hayatta kalma süreleri daha uzun oluyor. Dolayısıyla önemli olan bir işletme kurmak değil, varlığını ve sürdürülebilirliğini devam ettiren işletmeler kurmaktır. Bu tarafı ile katılımcılara öncelikli olarak farkındalık sağlanıyor. İş fikri geliştirme süreci ve girişimcide olması gereken özellikler yan yana geldikten sonra işletmeyi ya da iş fikrini hayata geçirmeden önce neler yapması gerektiğini, plan yapması gerektiğini, pazar araştırması yapması gerektiğini, daha sonra pazarlama planı yapması gerektiğini ve bununla ilgili olarak da bir çalışma modeli yapması gerektiğini ve finansal analizleri yaparak işletme kurma kararını tamamlamasının gerektiğini potansiyel girişimcilere aktarıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

1. Kurs  (4gün) 05.04.2018-08.04.2018 tarihleri arası 25 kişi, 2. Kurs (4gün) 12.04.2018-15.04.2018 tarihleri arası 25 kişi olmak üzere toplam 50 kişi,  Şair Cahit Sıtkı Tarancı Anadolu Lisesi konferans salonu eğitim verildi. Katılım belgesi almaya hak kazana kursiyerler ilerleyen süreç doğrultusunda kendi iş yerlerini açıp, projelerini KOSGEB’e sunarak projelerine onay almaları durumunda yeni girişimci desteği kapsamında verilen desteklerden yararlanabileceklerdir" dedi.

Editör: Haber Merkezi