Denetimlerde, işletme ve düğün sahiplerine sosyal mesafe kuralına göre masa ve sandalye düzeni, maske kullanımına dikkat edilmesi ve oyun oynanmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.
İçişleri Bakanlığı’nın son günlerde artan Koronavirüs vakalarını önlemek için yayınladığı genelge çerçevesinde, Bismil’de yapılan iş yerleri denetimlerinin ardından, düğün salonları ve düğün yerlerinde kontrol edildi. Bismil Kaymakamlığı Jandarma ve Emniyet personelleri tarafından yapılan denetimlerde, salonlarda maske, sosyal mesafe kuralına uyulması ve oyun oynanmaması konusunda uyarılarda bulundu. Girişlerde ateş ölçümü, takı merasimlerinde ve oturma düzenlerinde sosyal mesafe ile hijyen tedbirleri bakımından denetimden geçen işletmelere, salgın tedbirleri hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Hamza Türkmen, yaptığı açıklamada; İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde düğün denetimleri görevli personellerimiz tarafından yapıldı. Gerekli hassasiyeti gösteren Bismilli kardeşlerime teşekkür ederim. Görevini yerine getiren emniyet ve jandarma personellerimizi tebrik ederim. Dedi.

6-053.jpg5-077.jpg3-176.jpg

Editör: Haber Merkezi