Ülke genelinde darbe girişimine karşı başlatılan Darbeye Karşı Nöbeti sürüyor. 
KATILIM YOĞUNDU 
Bir grup askerin darbe girişimine karşı son dört gündür tek yürek olan Bismil’de 15 İslami Sivil Toplum kuruluşları, Ak Parti ve Hür Dava Partisi (HUDAPAR) ve vatandaşlar yeniden bir araya geldi. Saat 21.30’da başlayan protesto yürüyüşüne Bismil Kaymakamı Turgay Gulenç, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Abdulhadi Akaydın, Hudapar İlçe Başkanı Ali Bilmez, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu  kurumlarda Daire müdürleri, İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan, AK Parti Bismil İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Hudapar Bismil İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur Sen Bismil Şube Başkanı Metin Çelebi, AK Parti Bismil İlçe eski Başkanı Zeki Kartal 15 STK Temsilcileri ile vatandaşlar kişi katıldı. 
“EN GÜZEL CEVABI MİLLETİMİZ VERMİŞTİR” 
Coşkulu kalabalığa karşı ilk konuşmayı Bismil İlim Yayma Cemiyeti Başkanı M.Şerif Aras yaptı. Tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Aras “Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Millet vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Sevindirici olan bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir” dedi.

M.şerif Aras konuşmasının devamında, Başkomutanımızın dediği gibi, sizin hayal ettiğiniz eski Türkiye eskide kaldı. Üç beş zadeganın ülke yönettiği Türkiye yok artık. Milletin iradesinin hakim olduğu Türkiye var artık. Türkiye’yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi, Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalciler, hainler ve paralelci teröristlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

dscf5543.jpg

Bu darbenin amacı Ezanları ve tekbirleri susturmak olduğunu ifade eden Hudapar Gik uyesi Abdulsemet yalçın, Bu darbenin amacı salaları susturmaktır. Ama bunu başarmadılar. Bu darbe sadece siyasi partilere yapılmamıştır. Bütün millete yapılmıştır.

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü. Uhut savaşında okçular yerlerini terk etikleri için büyük zararlar gördüler. Bizde şu anda okçular tepesinde görevimizi yapıyor. Meydanları yerleri terk etmeyeceğiz. Tatbikî Devlet reisi bize evlerine dönün diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Diye konuştu. 

dscf5544.jpg

Daha sonra Ak Parti Bismil İlçe başkanı Abdulhadi Akaydın konuştu. Akaydın, Bunu organize eden Bismil’de İslami STK’lara teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu Akparti veya başka partiler organize etmedi. İşi başka yere çekmeyelim. Organizeyi Bismil’de İslami Sivil Toplum kuruluşları yapmıştır. Şimdi burada halk var. Siyasi partiler var. STK’lar var. Burada irademize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Diye konuştu. 

dscf5546.jpg

Daha sonra Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, meydandakilere konuştu. Kaymakam Gulenç, Bismil ilk günden itibaren milli iradeye, Devlet’ine, Milleti’ne, sonuna kadar sahip çıkmıştır. Tüm Bismilli vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Askerin içinde Devletin Milletin silahını halka yönelten bir avuç alçak Fetocu Asker halkı öldürmeye çalıştılar. Halk tankların önünde kendini siper etti. Burada tekrar Allah’tan şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Program Merkez cami İmamı Mele Hıdır Beydağ’ın yaptığı dua ile devam etti. 

dscf5551.jpg

dscf5570.jpgdscf5549.jpg

Editör: Haber Merkezi