Bismil Belediyesi de bir ilke imza atarak kadınlara yönelik iş ortamı oluşturmak adına 'Çilek Okulu' açtı.

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi kadınlara destek amacıyla ilçede 5 bin 700 metrekare üzerinde bir çilek bahçesi kurarak çilek yetiştirip bununla para kazanmak isteyen kadınlara yönelik Çilek Okulunu hizmete açtı.

Bismil ilçesinde ilk defa çilek yetiştirmek için bir adım atıldı. Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu yanında bulunan arazide bu adımı başlatan Bismil belediyesi, iş sahibi olmak ve eşlerine destek olmak isteyen kadınlara yönelik Çilek Okulunu açtı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, belediye olarak Bismil Kadın Kooperatifini kurduklarını söyledi. Kaymakam Türkmen, "İlk olarak 5 bin 700 metrekare alan üzerinde bir çilek bahçesi hazırlayarak Çilek Okulunu kurmuş olduk. Bu çilek bahçesinde 25 bin çilek fidesini yetiştiriyoruz. Kooperatifimize üye kadınlarımıza diktiğimiz çilek bahçemizde çileklerimizi yetiştirmelerini isteyeceğiz. Burada kadınlarımıza çilek yetiştirmeyi öğreteceğiz ve burada yetiştirdiğimiz çilekler kadınlarımıza bir gelir kapısı olacak.dedi.

Editör: Haber Merkezi