Bugün öğle saatlerinde Dicle nehrinde balık avlamak içi suya giren iki arkadaş akıntı suya kapıldılar. Akıntı suya kapılan arkadaştan biri kendi çabasıyla sudan çıkmaya başarırken diğer arkadaşı akıntı suya fazla dayanamayarak suyun dibine batarak gözden kayboldu.
Çevredekilerin haber verilmesi üzerine Olay yerine çok sayı polis ekipleri itfaiye ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Kaybolan gencin bulunması için bazı gençler suya atladı. Suya atılan gençlerden biri boğulmaktan sona anda kurtulurken polis suya girenleri sudan çıkmaları için uyarıda bulunarak suya girenleri sudan çıkartı.
Olay yerime gelen gencin ailesi sinir krizi geçirirken gencin babası Hanifi Kızılırmak, acıya fazla dayanamayarak suda kaybolan çoğunu bulmak için kendini suya attı olay yerinde bulunan yakınları tarafından baba sudan güçlükle çıkarılırken annesi Sevim, sinir krizi geçirerek bayıldı.
Diyarbakır Büyük şehir belediyesine bağlı su altı arama ve kurtarma ekibi ve AFAD ekipleri gelerek suda kaybolan gencin aranmasına başlatıldı. Suda kaybolan gencin arkadaşı AFAD ekiplerine kaybolan arkadaşın en son yerini tarif ettiği yerden iki dalgıç tarafından arama çalışması iftar saatine kadar devam etti.
İftar saatinden sonra yapılan arama çalışmasında cenaze kaybolduğu yerde bulundu. Nehir çıkartılan cenaze Diyarbakır adli tıp kurumuna gönderildi.

53-003.jpg30-018.jpg

Editör: Haber Merkezi